PFM | Schotte en Van der Dijs mogelijk zonder advocaat

Babel- Eldon Peppie Sulvaran | Foto Ramsay Soemanta

Babeladvocaat Eldon Peppie Sulvaran trekt zich terug | Foto Ramsay Soemanta

Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs zitten misschien zonder advocaat. De Èxtra weet dat raadsman Peppie Sulvaran zich terugtrekt als advocaat van het duo. De twee moeten op elf augustus weer voorkomen.

Op die datum is de regiezitting van het hoger beroep in de zaak Babel. Sulvaran zou zich sinds eind juni hebben teruggetrokken. Het is niet bekend waarom hij niet langer de advocaat van Schotte en Van der Dijs is. De datum van de regiezitting van het Hoger Beroep zal volgens de krant nu hoogstwaarschijnlijk worden verschoven.

In de zaak Babel, die draait om valsheid in geschrifte, witwassen en omkoping, werd oud-premier en MFK-voorman Gerrit Schotte tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld. Van der Dijs kreeg achttien maanden. Beiden waren het hier niet mee eens en gingen in hoger beroep.

Bron: ParadiseFM

 

15 Reacties op “PFM | Schotte en Van der Dijs mogelijk zonder advocaat

 1. Anthony even geduld het OM in Nederland gaat al in hoger beroep. De bedragen die het OM aanvoerde kon volgens de rechter niet hard gemaakt worden de andere zaak wel. Dus gaat dit kat en muis spelletje a la Schotte nog lang door.

 2. Het is wel raar dat, de VVD-wethouder Jos van Rey die voor de zelfde feiten als “Schotte” in Nederland is veroordeeld, een taakstraf van 240 uur krijgt. Volgens mij is dit een schending van “het gelijkheidsbeginsel”. Welke macht zit hier achter? Toch niet weer die rot H*ll*nd*rs?

 3. La S, er zal een dag komen dat jij om God zal smeken. Karma is a bitch!

 4. ja ja, dus de verdachte, nu de veroordeelde van witwassen crimineel geld betaald zijn rekening aan de advocaat.
  maar nu in gewone taal, stel ik beroof een bank en genereer daarmee veel geld, dan is dat crimineel geld toch. Daar betaal ik mij advocaat mee. Ben ik dan als advocaat niet het criminele geld aan het witwassen.

  Dit jaar, 2014, was het twintig jaar geleden, dat de meldplicht voor ongebruikelijke transacties in de Nederlandse wetgeving werd opgenomen. Een meldplicht ingegeven om ons financiële stelsel integer te houden en witwassen van crimineel geld tegen te gaan. Naderhand kwam daar het voorkomen van financieren van terrorisme bij.

 5. “… want stel dat de rekeningen die je indient betaald word door crimineel geld en je weet dat dan moet je dat melden anders word je zelf ook gepakt…”

  Onzin Henkie, als Peppie netjes een rekning stuurt, kan hij gewoon ontvangen.

 6. God slaapt zeker niet. Wat niet bestaat kan niet slapen!

 7. Grupo Pas, paz, peace, vrede

  Weer zo’n van der dijs/schotte en peppie streek. Hij wordt geen minister President de wet van Karma zal hem toch achterhalen. Ik geloof niks van “dat zijn advocaat zich zelf wil beschermen”. Wat kolder zeg hier heb ik geen woorden voor. Een ding weet ik zeker:hij zal niet regeren en komt er hier niet onderuit. Dit was verwacht en voorspelt wat een tuig. Welk advocaat volgt? Van dezelfde trash natuurlijk. God slaapt niet!

 8. Neem maar van mij aan dat die rat van een Schotte geen min.pres. wordt. Dat kan niet als je nog ergens serieus genomen wilt worden.
  Dit laat het “moederland” niet gebeuren.

 9. Smerige trucje om de zaak na de verkiezingen te houden.. dan zorgt Min Pres Schotte wel voor onschendbaarheid etc.

 10. Ik vind dit echt een zwakke tactiek van peppie en schotte. MAAR één ding is sowieso zeker. Ze hebben geen sterke verdediging, en ze weten dat gerrit naar Koraalspecht gaat, dus zoals Churandy ben ik heel blijjjjj 😀

 11. dat is niet zo mooi, maar als advocaat moet je je tegen jeelf beschermen, want stel dat de rekeningen die je indient betaald word door crimineel geld en je weet dat dan moet je dat melden anders word je zelf ook gepakt.
  waarschijnlijk weten de advocaten dit nu, gezien de uitspraak van de rechter, daarvoor konden ze nog zeggen tot dat het tegendeel is bewezen.
  Rekeningen indienen en geld ontvangen maak je nu schuldig. trouwens er is ook een ander spreekwoord de ratten verlaten als eerste het zinkend schip.
  Als laatste optie , er kan sprake zijn van dat er geen geld meer is, dus no money no cure.

 12. Abraham Mossel

  Zo dat is weer een half jaar uitstel, maar geloof mij maar Gerrit de Raaf jij komt hier echt niet mee weg kabouter, je zal het OM en de drie rechters nog meer in het harnas jagen met je goedkope en doorzichtige hoeren streken. wie het laatst lacht, lacht het langst/best.

 13. Smokescreen!!!!

 14. de nieuwe advocaat kent de zaak niet en moet zich zeker eerst inlezen in de stukken dit zal zeker duren tot na de verkiezingen. wederom een walgelijke actie.

 15. Weer een trucje van deze rat om uitstel te krijgen en alles over de verkiezingen te tillen. Wat zij het toch een stel asociale flikkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *