31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:36

PFM | Rosaria: consul gaat over de schreef

Rosaria: consul gaat over de schreef
Alex Rosaria (PAIS): consul Venezuela gaat over de schreef

Volgens Alex Rosaria, leider van partij PAIS, gaat de consul van Venezuela over de schreef met haar oproep aan Curaçaoenaars een petitie tegen de Amerikaanse president Obama te tekenen.

Dat heeft hij in een verklaring laten weten. De consul reageerde op de uitlating van Obama dat Venezuela momenteel een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van de VS. Hij kondigde ook nieuwe sancties aan tegen Caracas.

Rosaria vindt dat de consul met haar oproep haar boekje als diplomaat te buiten is gegaan en diverse internationale verdragen en protocollen aan haar laars heeft gelapt. De leider van PAIS haalt daarbij een VN-verdrag aan dat in 1992 in werking trad.

Een petitie waarmee partij wordt gekozen in een conflict tussen de presidenten Maruro en Obama is ‘uit den boze’ en ‘ongepast’, aldus Rosaria. De PAR is het daarmee eens en heeft premier Asjes opgeroepen zijn afkeuring uit te spreken over de actie van de consul.

Bron: ParadiseFM

4 reacties

  1. Wat deze consul doet is schandalig-in ons land een bevriend land beledigen -ze zal meteen moeten worden uitgewezen als persona non grata -Regering neem dit serieus.
    Ik geloof niet dat de Yu Korsow wil worden meegetrokken in de Neergang van Venezuela-of zelfs ondergang.
    Betaald de venezuelaanse regeing/PdVsA nog wel hun rekeningen? of zijn ze achterstallig-achterstallig-begin maar beslag te leggen op de olie schepen die binnen varen,want straks krijg je geen cent meer.ik vind ook dat de regering moet beginnen met onderhandelingen met Brazilie voor de explotatie van de rafinaderij -Venezuela is gewoon een verloren zaak.

  2. Terecht en moet zij teuggefloten worden. Dit kan dus echt niet in de diplomatie. Ik denk dat het laatte woord nog niet is gezegd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties