PFM | Rijk wil meer bemoeienis dagelijks bestuur BES

Rijk wil meer bemoeienis dagelijks bestuur BES

Rijk wil meer bemoeienis dagelijks bestuur BES

Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen intensiever te maken met het Rijk. Den Haag gaat zich meer bezig houden met het dagelijks bestuur op de eilanden. Daarmee opent het Antilliaans Dagblad.

Dat blijkt volgens de krant uit de concept-kabinetsreactie op het Rapport ‘Vijf jaar verbonden’ van de commissie Spies. Minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk stelt daarin dat het Rijk de taken van het dagelijks bestuur overneemt.

Maar ook dat lokale ambtenaren komen te werken in de kantoren van de Rijksdienst Caribisch Nederland, alle diensten vanuit een overheidsloket aan burgers moeten worden aangeleverd, de rijksvertegenwoordiger het beleid mede kan bepalen en dat het toezicht verder wordt uitgebreid.

Volgens Plasterk is daarnaast de directe band tussen de eilanden en Nederland, ondanks het referendum op Bonaire, niet bespreekbaar. De reactie op het rapport wordt vandaag voorgelegd aan de ministerraad.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Rijk wil meer bemoeienis dagelijks bestuur BES

  1. Dat is een slechte zaak. Den Haag is ver weg, moet niet zeuren , en vooral de eilanden zoveel mogelijk zichzelf laten besturen. Het gaat om enkele 10-duizenden mensen, in Nederlandse verhoudingen zijn het kleine dorpjes. Laat de dorpsraad het uitzoeken en doe eens wat aardiger tegen deze goedwillende landgenoten. Door de BES constructie hebben ze al genoeg afgezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *