31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:11

PFM | PS-ministers tekenen onbevoegd voor miljoenen

PS-ministers tekenen onbevoegd voor miljoenen
Het gaat om oud-minister Jeanne-Marie Francisca, demissionair premier Ben Whiteman en huidig demissionair minister Ruthmilda Larmonie-Ceclia

Nieuwe apparatuur en een auto voor Interieurtiek Saab BV. Dat is gekocht van de ruim 300.000 gulden die eigenlijk bedoeld was voor het leertraject ‘Mi fishi’. Interieurtiek Saab BV is het timmerbedrijf van Sydney Isidora, de man van de nummer 9 op de lijst van Pueblo Soberano, Chimene Isidora-Colina.

De minister tekende voor deze budgetverhoging. Dat blijkt uit een geheim rapport van de Algemene Rekenkamer. Een conceptversie van dit rapport is in handen van Caribisch Netwerk.

De drie opeenvolgende ministers van Pueblo Soberano, oud-minister Jeanne-Marie Francisca, demissionair premier Ben Whiteman en huidig demissionair minister Ruthmilda Larmonie-Ceclia zouden volgens het rapport in strijd met de wet in 2014 en 2015 voor 8.001.719 gulden eigenhandig uitgaven ondertekend.

Ministers zijn niet tekenbevoegd. Het ministerie van Financiën heeft op 15 december 2015 alle ministers nadrukkelijk gemeld dat zij geen verplichtingen mogen aangaan. Omdat het vermoeden bestond dat er onbevoegden financiële verlichtingen aangingen namens de overheid werd er door de Rekenkamer een onderzoek gestart.

 

Bron: ParadiseFM

7 reacties

 1. De bombas weer, ten koste van eigen mensen. Soberano voor de zelfverrijking.
  Wie doet aangifte tegen ministers, ambtenaren en ontvangende partijen?

 2. Eerdaags kosten onze curacrim ministers vermogens, te betalen door de sloeber man uit de mondy.
  1) nieuwe gevangenis moet er gebouwd worden ( dat eissen zij ) voor deze schooiers.
  2) 4 jaar wachtgeld doorbetaald krijgen als ze vast zitten, mag niet maar geen hond die dat controleerd, aangezien ze allemaal in het gevang terecht kunnen komen.
  3) kosten gevangene per dag 400,00 florijnen p.p.
  Bedankt 10-10-10 MFK/MAN/PS

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties