28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

PFM | Prevenshon krijgt dit jaar 1,9 miljoen gulden subsidie

Bob Pinedo, foto de Telegraaf
Bob Pinedo, foto de Telegraaf

De Fundashon Prevenshon is voorlopig gered. De stichting voor preventief onderzoek van borst- en baarmoederhalskanker krijgt van de overheid dit jaar 1,9 miljoen gulden subsidie.

Bovendien wordt ook nog de laatste tranche van 700.000 gulden van 2016 overgemaakt. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Oprichter professor Bob Pinedo reageert opgelucht en zegt dat nu de huidige plannen kunnen worden voortgezet en uitgebreid.

De toezegging van de subsidie staat nog niet op papier, maar werd wel gedaan tijdens een gesprek van het bestuur van de stichting met het ministerie van Gezondheid. Oncoloog Pinedo zelf is onlangs afgetreden als voorzitter maar blijft betrokken bij de fundashon.

Hij is blij dat zijn opvolger, Raiza Pardo, nu voort kan en de achterstand van de preventie screening van vrouwen ingehaald kan worden.

Bob Pinedo, foto de Telegraaf

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Het zou deze regering sieren er geoormerkte gelden van te maken. Niets ieder jr weer een subsidieaanvraag in laten dienen.
  De noodzaak is bewezen; alle hulde voor Prof. Pinedo en zijn team. Dat hadden een 3e klas MD als Whiteman en zijn oerdomme opvolger moeten inzien en niet een gewaardeerd instituut laten bedelen om subsidie.. De laatste zag er altijd uit waarom hij nou minister was geworden, behalve in razendsnel tempo zijn huis laten verbouwen en zijn pensioen op te krikken.
  Hij is mijn ‘neighbor’ dus weet er alles van.
  Bedriegerij en niet anders bij de PS en hun soortgenoten.

 2. Hopi bon voor Fundashon Prevenshon. Eindelijk. Pabien!!

  Maar ik moet d’r wel bij zeggen dat het een schande is dat integere stichtingen zoals deze telkens weer moeten bedelen voor een subsidie, terwijl sommige stichtingen van uiterst dubieus afkomst, waarvan men van te voren weet aansprakelijk gesteld zouden moeten worden jegens wanbeleid, vrij snel subsidie toegewezen krijgen.

 3. Het zelfs alleen maar overwegen om dit instituut op te heffen is van de zotte, maar ja we moeten natuurlijk InselAir redden, en dat is veel belangrijker natuurlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...