32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PFM | Onderzoek naar criminelen in de bouw

HomeNieuwsPFM | Onderzoek naar criminelen in de bouw
Minister Suzy Camelia-Römer over illegale bouw | Foto Persbureau Curacao
Minister Suzy Camelia-Römer over illegale bouw | Foto Persbureau Curacao

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar criminelen in de bouwsector. Dat heeft minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning aangegeven in het programma ‘Wat een Week!’.

“Dit zijn criminelen die stelen grond, bouwen er op, verkopen het aan anderen. Ik weet niet hoe groot die groep is maar het OM brengt dit in kaart.”

Curaçao heeft 10.000 illegale constructies en de overheid heeft aangegeven niet zo verder te willen.

“Het is belangrijk dat dit wordt aangepakt. Corruptie, of het nou in de bouw zit of in illegale vergunningen afgeven, maakt jou als burger arm. Iedere grond die weggehaald wordt, wordt van jou weggehaald. Corruptie leidt tot verarming van de bevolking.”

Er is jarenlang gedoogd, dus kan de minister niet alles omver gooien en mensen, bedrijven en sneks de deur uitjagen, aldus Camelia-Römer.

“Maar we moeten een streep trekken en dat heb ik gedaan.”

Een huis in Montaña is wel omver geworpen.

“Ik had positief advies van alle diensten die vonden dat het zo niet door kon gaan. De mensen bouwden toch gewoon door, ik ontving veel klachten uit de buurt.

U zult niet geloven hoeveel klachten ik krijg over Steenrijk, Pietermaai, Toni Kunchi, waar illegaal gebouwd wordt en waar mensen vragen om op te treden.”

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. mevr leeflang is stil is de gelijkheid voor allen dan toch niet gelijk.
  wie A zegt voor een eerlijk beleid moet ook bij andere maatregelen B kunnen zeggen.

 2. Het is een teken van de verregaande minachting voor alles wat wet is hier op deze klip, men ziet waar men gemiddeld mee weg komt, zeker bij de grote voorbeelden (politici e.d.) dus waarom zou men zelf ook niet eens profiteren, er wordt hier toch niet opgetreden dus pak wat je pakken kan. Dat is de mentaliteit hier die je zo ongeveer overal wel tegenkomt. Minimaal 10.000 illegale bouwwerken !! Het is nogal wat op dit rotsje. Jammer dat illegaal dan weer wordt opgedeeld in rijk en arm. Mag u drie keer raden wie er wel aangepakt gaan worden. Niet de vrienden van de al eerdere genoemde politici en de grootbouwers, daar wordt wel een regeling voor bedacht die net zo illegaal is als hun bouwwerk. We doen maar wat en af en toe schreeuwt er eens iemand BRAND, het wordt geblust en we gaan gewoon weer door op dezelfde manier. Nos cultura zullen we maar denken..

 3. het oogluikend toestaan van bouwen heeft inderdaad grote gevolgen, we moeten gewoon dit soort zaken aanpakken met de pluk ze wet. Immers merendeels van dit soort gebouwen zijn witwas projecten.

  nogmaals wil ik er op wijzen dat geen enkel gebouwd object waarde heeft zolang de er geen stroom of water is.

  A&E heeft een grote rol in deze, want als iemand water en electra aanvraagt moeten ze eerst maar de bouw vergunning tonen.

  toch verbaas ik me over het optreden , want wat zal er gebeuren als er iets op het terrein van Oostpunt iets gebeurt dan kunnen we wel ineens snel optreden. Maar ja dan valt er ook niks te halen of te delen of te verdelen.

  als er 10.000 illegale huizen zijn en die zijn er zegt de Minister dan zijn we de afgelopen jaren miljoenen misgelopen.

  Selikor al 200.000 gulden op jaar basis
  10.000 huizen grond uitgaand van 600 vierkante meters a 50 gulden alleen al 300 miljoen
  10 jaar x 10.000 huizen aan OZB a 600 gulden= 60 miljoen gulden.

  aanleggen van de infrastructuur water en electra gemiddeld 1 miljoen op jaar basis totaal dus een kleine 10 miljoen.

  gemis aan belasting inkomsten door het witwassen van geld 100 miljoen.

  totale schade zo’n kleine half miljard gulden, die de plichts getrouwe belasting betaler dan weer moet ophoesten omdat het CFT een sluitende boekhouding wil zien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties