31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:10

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Onderzoek mondkapjeszaak heropent

mondkapjes-dubnium
OM opent onderzoek mondkapjeszaak Dubnium opnieuw

De zogenoemde mondkapjeszaak wordt opnieuw geopend voor onderzoek. Eigenlijk zou de zaak begin deze maand worden behandeld door de rechtbank, maar dat is volgens de Èxtra nu niet meer het geval.

In de zogenoemde zaak Dubnium gaat het om strafbare feiten die zich mogelijk hebben voorgedaan bij de bestelling en betaling van een partij mondkapjes in 2012. Dat was in de periode dat Jacinta Constancia voor MFK minister van Gezondheid was. Zij wordt in de zaak verdacht net als de echtgenoot van de minister en twee anderen.

Er doen geruchten de ronde dat er in totaal elf miljoen gulden van het Bureau Ziektekostenvoorzieningen afhandig is gemaakt. Of dit bedrag klopt is niet duidelijk.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. ach er is maar 2% verdwenen( jaarlijks 500 miljoen aan kosten), hebben we ook bij de Med.Mafia gekeken hoeveel frauduleuze declaraties er zijn ingediend?
  zijn de er wel declaraties ingediend bij diverse vrijgestelde BZV groepen zoals van het ziekenhuis personeel en hun fmilieleden en de ISLA?
  zo maar een vraagje?

 2. Ik denk dat er meer informatie bij het OM is binnen gekomen. Sinds de veroordeling van Gerrit de Raaf durfen steeds meer mensen te praten over de stelerijen die zich hebben plaatst gevonden door het cabinet Shotte.

 3. belachelijk, je zou toch denken dat het onderzoek in volle gang is en dat er snel een rechtszaak is tegen Constancia en partner….

 4. “Er doen geruchten de ronde dat er in totaal elf miljoen gulden van het Bureau Ziektekostenvoorzieningen afhandig is gemaakt. Of dit bedrag klopt is niet duidelijk.”
  Typisch, geruchten verspreiden i.p.v. gedegen journalistieke onderzoek te doen. Naar mijn weten is Alex Roose de huidige voorzitter van Stichting Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) ook is Pais coryfee arts Jerry Semper bestuurslid van BZV. Echter, PS coryfee pa-Asjes en Ben Whiteman alsook Humphrey Davelaar (allen coalitie) zijn allen voormalig bestuurslid BZV.

 5. Om een of andere redden is het OM zeer bang om MFK politici te vervolgen.

  Deze zaak had al lang opgelost kunnen worden.

  Hoe lang heeft het niet geduurd voordat Schotte werd aangepakt? Er was zelfs een burgerinitiatief voor nodig!

  De verkeersmoord van Schotte, bewijzen ten over, is zelfs nooit vervolgd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -