PFM | Officier Rip wil ook Kuwas en Leesly horen in zaak ‘Maximus’

Michael Leesly NLS Maximus

NLS-er Michael Leesly zou rol hebben gespeeld in communicatie tussen Nini Fonseca en loterijenbaas tevens Maximus verdachte Robbie Dos Santos | Persbureau Curacao

Gisterochtend vond het korte, eerste deel van de regiezitting van de zaak Maximus tegen Burney Fonseca plaats, die zal worden voortgezet op 7 september. Maximus draait om de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels.

Fonseca zou tussenpersoon zijn geweest tussen die opdrachtgevers en de uitvoerders. Tijdens die eerste zitting heeft officier van justitie Rip aan de rechter gevraagd om de tot levenslang veroordeelde schutter van Wiels, Elvis ‘Monster’ Kuwas, als getuige te horen in deze zaak.

Rip zou ook No Limit Soldiers (NLS)-bendelid Michael Leesly (foto) willen horen. Die zou een rol hebben gespeeld in de communicatie tussen loterijbaas Robbie dos Santos en Fonseca.

Dos Santos geldt ook als verdachte in de zaak Maximus. “Beide getuigen zouden moeten worden gehoord, maar niet als verdachten”, benadrukt OM-woordvoerder Guillano Schoop tegenover Caribisch Netwerk.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *