PFM | Noodweer houdt aan: crisisteam gevormd

BREAKING: De regering heeft een crisisteam ingesteld wegens de zware regenval op het eiland. De komende dagen verwacht de Meteo dat dit weer, met zware onweersbuien en extreme regenval kan aanhouden.

De regering heeft een crisisteam ingesteld wegens de zware regenval op het eiland. Het team, bestaande uit politie, brandweer, het ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, de Meteorologische dienst, de Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid en het hoofd van de afdeling Communicatie en Informatie hebben zich verzameld.

De komende dagen verwacht de Meteo dat dit weer, met zware onweersbuien en extreme regenval kan aanhouden. De Meteo heeft laten weten dat de hoeveelheid neerslag daarnaast zou kunnen toenemen. Het crisisteam roept op om de website van de Meteo in de gaten te blijven houden en de website van de directie risicobeheersing.

Ook via de Facebookpagina’s van de instanties worden regelmatig updates geplaatst. De regering benadrukt dat alleen in noodgevallen 911 moet worden gebeld. In het geval van wateroverlast kan er 917 worden gebeld. Bij problemen bij een dam of rooi wordt verzocht contact op te nemen met 521-7800.

Paradise FM probeert via haar communicatiekanalen eenieder zo goed mogelijk op de hoogte te houden, maar benadrukt dat het officiële noodkanaal Easy FM is. Te ontvangen via: 97.9 FM.

Bron: ParadiseFM

29 Reacties op “PFM | Noodweer houdt aan: crisisteam gevormd

 1. @LaStiwz, geen van de drie. Bovendien wijsneus, BEstuderen is nog geen studeren, er is namelijk verschil tussen een studie/opleiding volgen en je nader verdiepen in iets of een bepaalde zaak/geschiedenis.

 2. “…, ik heb een behoorlijk aantal jaren geleden de Surinaamse geschiedenis bestudeerd…”

  1: of je bent voor deze studie niet geslaagd,
  2: je hebt die studie op de U.o.C. gedaan.
  3: 1 en 2.

  Ik ga voor het laatste.

 3. Omstreeks 1999 heeft Mano op Aruba de polticus Helmin Wiels vermoord.

  Ga nu niet lopen muggeziften dat dit niet in 1999 was, niet door Mano is gedaan en niet op Aruba heeft plaatsgevonden.

  Feit is dat Helmin Wiels is vermoord. En daar gaat het om.

  Wat hebben sommige mensen toch een rare manier van redeneren.

 4. @LaStiwz, je zal wel gelijk hebben, maar met muggenziften bereik je nog steeds niets, ik heb een behoorlijk aantal jaren geleden de Surinaamse geschiedenis bestudeerd. Trouwens het aantal van 300 boerengezinnen klopt misschien ook niet, het zou best 600 i.p.v. 300 kunnen zijn. Ook het jaartal 1848 hoeft niet persé het juiste jaartal te zijn, vandaar ik ‘omstreeks 1848’ schreef. Maar het verhaal op zich, dus de geschiedenis, klopt in ieder geval wel! En daar gaat het om…

 5. @Mano: iets klopt niet:
  “…Een voorbeeld, omstreeks 1848 besloot men in Nederland, de WIC, om 300 boerengezinnen naar Suriname te verschepen om daar een boerenbedrijf te beginnen. ..”

  De WIC is in 1792 opgeheven.

 6. @Jos, dank je voor het bericht, die heb ik inderdaad gemist. Ik hoop dat hier echt een eind aan wordt gemaakt! Gezien de geschiedenis van ziekten in Suriname mag dit absoluut niet doorgaan!
  Het is bekend, tenminste wel voor degenen die de geschiedenis van Suriname een beetje bestudeerd hebben, dat de Surinaamse slaven bij bosjes stierven door allerhande door enge virussen veroorzaakte ziekten. Het is geen geheim dat er altijd een slaventekort in Suriname bestond. Het was zo erg dat men in Nederland, de heren van de WIC en de Slavenhouders op een gegeven moment dachten dat de Afrikaanse slaven van Suriname uit zouden sterven! Dit is geen verzonnen shit.

  De echte plantage eigenaren/slavenhouders verbleven juist om de tol die al die enge ziekten eisten dan ook liever in Nederland, bang dat ze waren ook voortijdig het leven te laten in dat vreselijke door moerasdampen en levensgevaarlijke virussen beheerst land. Er kwamen allerlei ziekten voor die op Curaçao gewoon onbekend waren en nog steeds zijn, tegenwoordig hebben ze het een beetje in de hand en kunnen ze die ziekten bestrijden.

  Een voorbeeld, omstreeks 1848 besloot men in Nederland, de WIC, om 300 boerengezinnen naar Suriname te verschepen om daar een boerenbedrijf te beginnen. Wel, het liep op een ramp uit, binnen een halfjaar stierf de helft van die ingevoerde arme boerengezinnen uit, binnen 6 maanden waren ze morsdood door het besmette water dat vol enge virussen zat… Een deel keerde terug naar Nederland, wat bleef zijn nu de afstammelingen de zo geheten boeroes, die nog steeds boeroes genoemd worden. Ook de Nederlandse zeelui, koloniale soldaten, konden erover meepraten.
  Kappen met die shit, als dit echt doorgaat wordt Curaçao een massagraf!!!

 7. Oplichters, nou, dat weet ik wel zeker.. er zitten nogal wat Zurinamers in PAR.. kan het niet helpen, maar mijn gedachten gaan zo maar uit naar een ouwe Zurinaamse dief/oplichter die bij de vorige verkiezingen onderaan de lijst van PAR gestald was…Misschien komt dat onzalige idee uit die hoek. Zita-Leito is wat zakendoen betreft immers een knownothing, weet ze dan niet dat het oppassen geblazen is met zogenaamde Zurinaamse zakenlui?

 8. @Mano dan heb je deze zeker gemist. Iemand dacht geld als water te kunnen gaan verdienen aan Curaçao. Over water gesproken..

  https://knipselkrant-curacao.com//pbc-drinkwatervervoer-over-zee-lukt-nog-niet/

 9. @Jos schreef; “Zie al het dure regenwater zo wegvloeien. En men wil awa di poepoe stinki shusi chemiko uit Ruziname naar Curaçao verschepen..?”

  Wat!!? Is het echt waar? Willen ze ons soms allemaal dood hebben? Welke politicus is verantwoordelijk voor dit domme onzalige (massa)moordplan? Iemand moet er verantwoordelijk voor gesteld worden, dit kan natuurlijk niet! Hoop niet dat die Zurinaamse awadi poepoestinkisushiechemiko vol virussen al op het eiland gestort is..
  Gezien de geschiedenis van ziektes in Zuriname moet dit plan beslist afgewezen worden!

 10. Rechtvaardig, OK, dat ben ik ook. Maar je bent vaak niet realistisch.

 11. Lees jou haat berichten maar ook eens na en kijk in de spiegel La S!
  Ik ben voor rechtvaardigheid heb jij daar iets tegen? Zo te zien wel.
  Ikke ikke en de rest maar stikken?

 12. Lees het merendeel van je berichten er maar op na.

 13. Wie, wat val ik aan? Dan weet ik waar ik op moet reageren.

 14. Omdat La S denkt dat hij/zij als enige hier op deze site de wijsheid in pacht heeft. Ze valt zelfs mensen aan waarvan ik denk, HOE DURF JE, La S!

 15. Het is weer zover… Jos en La Stiwz gaan helemaal los.

  Ik zag de redactie van de Knipselkrant vanochtend al voor de deur van Better Deals staan wachten tot ze opengaan om een paar extra hard drives te kopen.

  Gelukkig hoeft commandante Fidel dit allemaal niet meer mee te maken.

 16. Nou madame La S, wat is dan ”onzin?”
  Vertel!

 17. Jos, ik heb je al een keer laten zien dat in het stukje stond dat het aanleggen van een stuwmeer op Curacao ook GEEN zin heeft.

  Door te blijven herhalen dat ik heb gezegd dat het wel zin heeft, wordt het nog niet waar. Graag zie ik het stukje hier even herhaald.

  Daarbij val ik niet iedereen aan die meer weet. Ik hoor graag dingen die ik nog niet weet. Deze neem ik echter niet voetstoots aan maar worden gecheckt.
  Wel reageer ik op iedereen aan die aantoonbaar grote onzin zit te verkopen. Helaas ben jij daar op de laatste weken een van de grootste van. Als jij dat een aanval noemt, so be it.

 18. Het is bekend dat LaStiwz hier de gewoonte heeft om iedereen aan te vallen die meer dan hij/zij weet.
  Zo wilde LaStiwz OOK meepraten over het milieu op Curaçao en stelde voor een ”stuwdam” te bouwen op Curaçao. Ik kwam er niet meer bij… 🙂
  Zelfs waterrijke Nederland peinst er niet over om aan stuwdammen te beginnen omdat stuwdammen verdroging in de hand werkt etc.etc.

  Maar goed, mensen als LaStiwz zijn doodsbang dat Nederland achterkomt hoe het een en ander op Curaçao geschiedt. Eigen ego belang eerst? Ik zeg laat Nederland helpen bij belastingdienst, milieu, en agricultuur. Wat is hier nou mis mee tenzij je wat te verbergen hebt?

 19. @Fran, praat dan mee met jou Wetenschappelijke opmerkingen..
  Kom met een oplossing Frankie, of kun jij niet meepraten? Te weinig kennis van de materie?

 20. @Curaçao Independiente, mi ta di akuerdo ku bo. Mi ta spera ku esnan konserní lo hasi bon uso di dje, ya ku nos tin hopi pos di kual ilegalmente ta asiendo uso di dje pa negoshi (entre otro pa zwembad). Awa di tera ta hopi mas mihó pa nos flora i fauna ku awa di kranchi, pasó esaki ta kontené mineralnan ku e dos ambientenan aki por hasi hopi bon uso di dje.

 21. Weer van die puberale opmerkingen.

 22. Dan heb je gebeden en dan lees ik het toch.
  Dat kan twee dingen betekene:
  – of God bestaat niet.
  – of hij vindt het verhaal van Jos ook grote onzin.

 23. Yep 🙂

 24. Trouwens dit (wateroverlast) valt onder de ministerie van milieu. Hallo Zita, doe je wat?
  Neem contact met Nederland (Heemraadschap) ze willen Curaçao graag hierbij helpen. En ze hebben meer verstand van waterzaken dat die Ruziname waterhandelaar die dacht een gouden markt op Curaçao gevonden te hebben voor zijn besmette water? Oplichters? Ik weet het niet.

 25. Laat ons bidden dat la Stiwz dit niet leest, anders moet de Knipselkrant extra servercapaciteit bijkopen.

 26. Bij de volgende waarschuwing van de meteo pak ik mijn tas en ga naar het strand.

 27. Net als na de Andrew melding die het hele eiland heeft platgelegd is er na deze melding geen druppel water meer gevallen.

  Ik weet niet wie er bij de meteo op de payroll staan, maar de MFK had er hun minisetrs kunnen weghalen als zij in de coalitie waren gekomen.

 28. Zie al het dure regenwater zo wegvloeien. En men wil awa di poepeoe stinki shusi chemiko uit Ruziname naar Curaçao verschepen..?
  Ik zeg, bouw zes grote wateropslagtanks om het regenwater op te vangen. Deze wateropslagtanks moeten verdeeld worden over het eiland. Het water uit de rooien (sloten) moeten op deze watertanks aangesloten worden. Probleem simpel opgelost zonder Ruziname gedoe met hun awa stinki chemiko boordevol met ziektekiemen. Bahh

  En Nederland kan hierbij helpen, dus Nederlanders met kennis hierover (Heemraadschap) met echte goede bedoelingen en niet die zogenaamde Nederlander uit Ruziname met zijn awa di poepe stinki chemiko.

  https://www.schielandendekrimpenerwaard.nl/diensten

 29. Curaçao Independiente

  Beautiful Curaçao, awaseru semper ta un bendishon i awo ta di hasi bon uso di dje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *