PFM | Nog geen toestemming Sehos-bestuur voor sloop zuidwestvleugel

vooralsnog geen nieuwe vertragingsclaim binnengekomen

vooralsnog geen nieuwe vertragingsclaim binnengekomen

De bouw van het nieuwe ziekenhuis heeft opnieuw vertraging opgelopen. Dit komt omdat het bestuur van het Sint Elisabeth Hospitaal nog geen toestemming heeft verleend voor de sloop van de zuidwestvleugel, omdat er wordt gewerkt aan een nieuw plan voor de afbraak.

Dit vanwege het incident waarbij het Cathlab waterschade opliep tijdens de eerste fase van de sloopwerkzaamheden. Woordvoerster Raiza Kibbelaar meldt aan de Amigoe dat de verwachting is dat het nieuwe sloopplan eind deze maand wordt afgerond.

Doordat de sloop van de zuidwestvleugel is stilgelegd, rijst de vraag of dit tot een nieuwe vertragingsclaim zal leiden. Usona is namelijk met aannemer Ballast Nedam overeengekomen dat de grond op 2 mei bouwklaar moest zijn. Nu de uitvoeringsorganisatie geen toestemming heeft om verder te gaan met het sloopproces, kan de aannemer de werkzaamheden niet voortzetten.

Tot dusverre is er volgens de Amigoe vooralsnog geen nieuwe vertragingsclaim binnengekomen. Het aannemersbedrijf had in een eerder stadium wel een claim ingediend, in verband met de vertraging van de bouw bij de omlegging van de Hamelbergweg.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *