PFM | Nederland op de vingers getikt in zaak-Murray

Nederland op de vingers getikt in zaak-Murray

Nederland op de vingers getikt in zaak-Murray

Nederland is ernstig tekort geschoten in de zaak van James Murray. De man die in 1979 op Curaçao de zesjarige Darly Lai om het leven bracht heeft 33 jaar vastgezeten zonder enige uitzicht op een mogelijke vrijlating.

Dat heeft het Europese Hof voor Rechten van de Mens (EHRM) vandaag geoordeeld, meldt Caribisch Netwerk. De zaak voor de hoogste Europese instantie ging vooral over de plicht van de overheid om iemand die tot langdurige gevangenisstraf is veroordeeld en een geestelijke stoornis heeft – zoals Murray had-, een adequate psychiatrische of psychologische behandeling te geven. Dat is niet gebeurd.

De uitspraak zal, volgens Murray’s advocaat Claudia Reijntjes-Wendenburg, verstrekkende gevolgen hebben voor de Nederlandse Cariben en voor Nederland zelf.

“De uitspraak komt er op neer dat levenslanggestraften vanaf het begin van de detentie de mogelijkheid moet worden geboden om aan zichzelf te werken en op enig moment te kunnen resocialiseren. Oftewel: ze hebben recht op psychiatrische behandeling.”

Murray overleed in november 2014.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Nederland op de vingers getikt in zaak-Murray

  1. Wat een gelul. Deze crimineel had meteen na zijn arrestatie in zee gegooid moeten worden. Had de samenleving miljoenen bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *