30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 12:23

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Motie in Staten aangenomen over veroordeelde parlementariërs

Melvin 'Mac Cijntje en MFK fractie ontbraken
Melvin ‘Mac Cijntje (PS) en de gehele MFK fractie ontbraken

De overheid moet de nodige juridische stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat Statenleden die voor een misdaad zijn veroordeeld, in de toekomst direct geschorst worden, tot het vonnis onherroepelijk is geworden.

De Staten moeten tevens binnen drie maanden de status van de zaak ontvangen. Dat is vanochtend door de Staten besloten middels een motie. Dat meldt de Amigoe. Alle vijftien aanwezige parlementariërs stemden voor.

PS-lid Melvin ‘Mac’ Cijntje en de MFK-Statenleden ontbraken.

- Advertentie -

Zoals bekend vindt de MFK-fractie het niet correct dat er over de positie van haar fractieleider Gerrit Schotte (foto) gedebatteerd zou worden zolang er geen onherroepelijk vonnis is. Schotte is eerder dit jaar in de zaak Babel in eerste aanleg veroordeeld tot drie jaar celstraf en vijf jaar ontzegging passief kiesrecht voor onder meer fraude, ambtelijke corruptie en witwassen van geld. Hij is in hoger beroep gegaan.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. Men moet een keer stoppen de naam van eenander persoon te gebruiken, of zijn er figuren die zichzelf de lolligste thuis vinden. Stanley is S H niet da s duidelijk.

 2. @Uny
  Je hoeft niet in het parlement fysiek te zitten om het werk van een parlementarier te doen. Het heeft met oprechtheid te maken.

  Voor wat betreft geen aktie t.a.v. ‘Marvelous’ Wiels en voortgang m.b.t. de moord op Helmin Wiels moet u naar de fractie van PS kijken. Hoewel Zita t.a.v. ‘statenleden die voor een misdaad zijn veroordeeld’ van positie is veranderd heeft dit niets van doen m.b.t. de kwesties Wiels. PS geeft graag PAR de schuld van alles maar helaas gaat dat in dit geval niet op.

 3. eindelijk word de politiek wakker er geen rook zonder vuur. vroeger wou ik politie worden in Curaçao, toen klaar was met mij school, maar het ging niet omdat na de screen mag ik niet omdat ik een oom heeft die veroordeeld was, ik snap niet toen , maar ene kant heeft ze gelijk, maar toen hoor ik schotte is veroordeeld door de eerste rechter en dat hij nog vrij lopen en nog in de parlement zitten en groten mond heeft, dacht ik dan was toen van mij onterecht dat ik geen politie mogen worden, omdat ik was niet veroordeeld en ik was ook niet betrokken in wat mij oom heeft gedaan, maar toch was ik afgekeurd. ze wil vergelijken met frente obrero maar dat is heel ander zaak, schotte heeft geld van de volk misbruik en heeft mensen gekocht met geld hij heeft gebruik gemaak met zwakheden van ander en hij zelf is gekocht door een maffia,

 4. Nu ook nog even zijn salaris stopzetten en terugvorderen. zodat hij geen ongeschoolde burgers meer kan omkopen om de vieze klusjes voor hem op te knappen, en op hem, of zijn maffia partij kunnen stemmen.
  En iedereen rustig en goed zijn werk kan doen. zodat hij eindelijk voor al zijn andere criminele actie,s ook veroordeeld (en opgesloten) kan worden.

 5. En wordt bij een schorsing het salaris van het statenlid wel doorbetaald terwijl hij door zijn fractie vervangen wordt in de staten waardoor de salariskosten verdubbelen?

  En wanneer wordt een straf onherroepelijk? Er kan tot aan het Europese Hof en de Verenigde Naties doorgeprocerdeerd worden hetgeen zelfs tientallen jaren kan duren!

  Verder is het lachwekkend om Alex Rosaria over integriteit te horen praten terwijl hij zelf in de affaire Fraudelyne Wiels geen greintje integriteit heft getoond.

  Bananas dat de MFK weer afwezig was. Ze maakten ergens een wijk schoon (in plaats van de eigen partij eens schoon te vegen) tegen een salaris van 14,000 per maand. Selikor werknemers die hetzelfde schoonmaakwerk doen, ook door de overhead betaald, kunnen met een beroep op het gelijkheidsbeginsel nu een fikse salarisverhoging eisen.

 6. ik vind deze zaak een zaak die niets mee te maken de curaçao.
  het is mijn niet duidelijke hoe kan dat er zo snel wel een vergadering om een Statenleden te verbieden om zijn werk te doen, en toch de zaak van Mevrouw Wiels is maanden aan het wachten, ook hoor ik geen Statenleden die graag willen dat Schotte weg moet , maar geen woord zegen over de Dood van Helmin Wiels het verbaas mij echt over staan van zaken. Zita jij weet ook heel goed dat er nog meer mensen die strafbare feiten is gegaan niet alleen maar Schotte ik hoop dat Zita nog goed kijken in de spiegel en komt tot de conclusie dat deze is gewoon tijd trekken om de volk verkeer te kunnen informeren en blijf hamer op een persoon terwijl dat Zita weet heel goed hoe de regels en de wetten in elkaar is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -