PFM | Minder cruiseschepen in het eerste kwartaal

Minder cruiseschepen in het eerste kwartaal

Minder cruiseschepen in het eerste kwartaal

Er hebben afgelopen kwartaal minder cruiseschepen Curaçao aangedaan. Dat blijkt uit cijfers die het Antilliaans Dagblad in handen heeft. Dit jaar meerden er 96 cruiseschepen aan.

Dat waren er in 2014 nog 109. Ook vorig jaar daalde het aantal zogenoemde ‘cruise calls’. Toen kwamen er 102 cruiseschepen op Curaçao in het eerste kwartaal van het jaar. De teller van het aantal cruisetoeristen stond daarmee op ruim 187.000.

Dit zijn er zo’n duizend minder dan in 2015. In 2014 kwamen er 221.000 cruisetoeristen naar het eiland in het eerste kwartaal van het jaar.

Het is niet duidelijk waardoor de cruise calls afnemen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Minder cruiseschepen in het eerste kwartaal

  1. Wellicht nemen de bezoeken af omdat andere eilanden toeristen meer te bieden hebben en vooral schoner zijn. De cruisemaatschappijen houden ook surveys onder hun passagiers over de aantrekkelijkheid van bestemmingen. Waar hier rif fort een bijzondere terminal vormt, de binnenstad een attractie zou kunnen zijn, is de rest van het eiland in het algemeen minder te waarderen. Daarbij worden de geboden cijfers geflatteerd door der carrousel van Monarch en de non-passagiers van Freewinds. Dat laatste schip is overigens nergens anders welkom dan ABC eilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *