34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

PFM | Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

HomeMediaPFM | Metingen Julianadorp kunnen doorgaan
Metingen Julianadorp kunnen doorgaan
Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

Premier Ben Whiteman heeft overleg gevoerd met een vertegenwoordiging van Defensie over de geplande metingen van de GGD Amsterdam in Julianadorp. De plooien zijn gladgestreken, laat minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Siegfried Victorina desgevraagd weten.

De Amigoe schrijft er over. De uitgestelde metingen kunnen dus doorgang vinden, maar het is volgens Victorina nog ‘te prematuur’ om uitspraken te doen over wanneer het GGD-team het eiland zal aandoen.

Defensie had gevraagd om de meetapparatuur te installeren om te bepalen of huisvesting van personeel in Julianadorp wel verantwoord is, gezien de uitstoot van de raffinaderij.

De geplande metingen werden on hold gezet omdat volgens premier Ben Whiteman de GGD zich niet aan eerder gemaakte afspraken hield.

Bron: ParadiseFM

4 reacties

  1. Er is niets gladgestreken, totdat er meetapparatuur staat zoals afgesproken. Men reclameert hier tegen gemaakte afspraken zoals dat hier gebruikelijk is als men “het volk” even koest wil houden, nu nog even volhouden tot over de verkiezingen heen, daarna pakken we de standaard leugens weer uit.

  2. In juni 2015, voor de rechter tijdens een kortgeding hebben het Ministerie GMN, EcoVision, en Clean Air Everywhere afgesproken om binnen twee maanden na uitspraak van het vonnis er duidelijkheid moet komen t.a.v. luchtmetingen naar zware metalen zoals Vanadium en Nikkel en een onderzoek naar de gezondheidsklachten en de oorzaken daarvan.

    Dit zou als basis dienen om te komen tot advies over wat inwoners en bezoekers moeten doen om gezondheidsschade te voorkomen en ook goede voorlichting over de situatie. De overheid heeft dusver enkel geprobeerd een rookgordijn (ook voor de lokale bevolking) op te trekken.

  3. Uitbarsting was waarschijnlijk bedoeld voor lokale papiamentstalige consumptie. Niet willen meten is niet willen weten. Hoe dom kan een minister president zijn , om zichzelf zo te kijk te zetten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties