PFM | ‘Meerdere tankstations verouderd en onveilig’

De veiligheidstoestand bij het tankstation in Cas Cora en het oude tankstation van Pablo Frederik in Salina zorgwekkend

Het hoofd van IJkwezen, Ronny Cornelis, waarschuwt dat de veiligheidstoestand bij het tankstation in Cas Cora en het oude tankstation van Pablo Frederik in Salina zorgwekkend is en omiddelijk aandacht behoeft.

De situatie bij deze twee tankstations is vergelijkbaar met het station van Santa Helena, waar vorige maand een werknemer omgekomen is door een explosie, terwijl een truck van brandstofleverancier Curoil aan het bevoorraden was. Bij beide stations staan de brandstoftanks dicht bij het gebouw. Er bestaat een kans dat er gas vrijkomt, wat in combinatie met een vonk een explosie kan veroorzaken. Dit meldt Caribisch Netwerk.

Van de 27 benzinestations is 20 procent aan volledige vernieuwing toe. Ondanks de explosie op Santa Helena zijn de overige benzinestations nog niet op veiligheid gecontroleerd. Paul Berkeveld, hoofd inspectie ‘Arbeid en Veiligheid op het werk’ zegt dat de veiligheidsregels voor de stations erg verouderd zijn en eerst herzien dienen te worden voordat er gecontroleerd wordt. De nieuwe eisen worden binnenkort aan de Ministerraad voorgelegd.

Foto: pompstation Sta. Helena na explosie

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *