PFM | Kustwacht houdt 20 ongedocumenteerden aan bij Curaçao

12 mannen en 8 vrouwen van de Venezolaanse nationaliteit

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vanochtend een vaartuig met twintig ongedocumenteerden aangehouden ten zuiden van Curaçao. De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum ontdekte vroeg een verdacht scheepje ten zuiden van Bullenbaai.

Het Dash-8 maritiem patrouille vliegtuig werd naar de aangegeven locatie gestuurd; ter plekke werden op het bootje veel opvarenden gesignaleerd. Een Super-RHIB van het kustwachtsteunpunt Curaçao, werd gelijk ingezet.

Ongeveer een mijl ten zuidwesten van Rif St. Marie ging de bemanning aan boord. Het bootje werd opgebracht naar het steunpunt in Parera. De twintig opvarenden, twaalf (12) mannen en acht (8) vrouwen allen met de Venezolaanse nationaliteit, zijn aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bootje van het type yola is in beslag genomen. De zaak is verder in onderzoek.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Kustwacht houdt 20 ongedocumenteerden aan bij Curaçao

  1. Geboeid en geblindoekt. Heftige behandeling voor buren die op zoek zijn naar een beter leven. Goede buur of verre vriend zijn beiden niet op dit eiland te vinden. Ze lossen een probleem op door het terug te sturen. Dat heet onmacht.
    Brazilie en Colombia pakken dat anders aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *