PFM | Koeiman: De bevolking zal niet lang hoeven te wachten op regeerakkoord

Verschillende ministers zijn al genoemd maar vandaag wordt officieel bekend gemaakt wie welke ministerpost krijgt | Persbureau Curacao

Het regeerakkoord van het voormalige kabinet-Koeiman vormt de basis voor een nieuw regeerakkoord van PAR/MAN/PIN. Dit zegt Hensley Koeiman tegenover het Antilliaans Dagblad.

Volgens Koeiman hoeven de fracties slechts enkele wijzigingen aan te brengen om tot een nieuwe overeenkomst te komen. In het nieuwe kabinet-Rhuggenaath wordt Koeiman zelf de nieuwe minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

Zijn partij levert verder ook de ministers van Financiën, Economische Ontwikkeling en Bestuur, Planning en Dienstverlening. Volgens bronnen van het Antilliaans Dagblad zijn voor deze functies Kenneth Gijsbertha, Steven Martina en Armin Konket (allen MAN) voorgedragen.

Daarnaast gaan de geruchten dat Suzy Camelia-Römer (PIN) de portefeuille van Gezondheid, Milieu en Natuur voor haar rekening neemt en circuleert de naam van voormalig Jusititieminister Ornelio ‘Kid’ Martina als de nieuwe minister van Justitie.

Rhuggenaath heeft tegenover het Antilliaans Dagblad verklaart dat hij tijdens zijn gesprek met de gouverneur gisterochtend oud-premier van de Nederlandse Antillen, Etienne Ys (PAR) heeft voorgedragen als informateur/formateur. Vandaag wordt officieel bekend gemaakt wie welke ministerpost krijgt.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *