PFM | Klein Curaçao krijgt noodklok

Klein Curaçao krijgt noodklok | Foto Antilliaans Dagblad/Solange Hendrikse

Klein Curaçao krijgt noodklok | Foto Antilliaans Dagblad/Solange Hendrikse

Als er een noodgeval is op Klein Curaçao kan dat binnenkort worden gehoord door het luiden van een klok. Afgelopen week is door de Mermaid een loodzware bronzen klok uit Haarlem op Klein Curaçao aan land gebracht. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

De klok komt oorspronkelijk uit 1942, maar de Duitsers haalden hem tijdens de bezetting van Nederland uit de toren van de kerk om er munitie van te maken. Daarna werd er het exemplaar wat nu op Klein Curaçao staat in de kerk geplaatst. Het gevaarte weegt 450 kilo en zal als het worden geluid in de wijde omtrek te horen zijn. De bronzen klok is alleen bedoeld voor noodgevallen.

Foto Antilliaans Dagblad/Solange Hendrikse

Bron: ParadiseFM

14 Reacties op “PFM | Klein Curaçao krijgt noodklok

 1. @terex, dagelijks varen er avonturiers op eigen houtje naar Klein Curaçao, er zijn al verschillende mensen daar verdronken.
  Dat jij nooit van een stalentietentelefoon gehoord heb kan ik ook niet aan doen.

 2. K
  Ik had gereageerd op de reactie van “nog nooit gehoord van een satelliettelefoon”
  Welke avonturier gaat nu naar Klein Curacao ? Je hebt zeker teveel avonturenfilms gekeken ?

 3. Joep Meloen

  Ik vrees dat het meer een kwestie wordt van: ‘de klok horen luiden, maar bij god niet weten waar de hele toren staat’.

 4. Joep Meloen

  Abraham Mossel,

  Dit is veelvuldig doorgegeven, doch er is nimmer actie ondernomen. De instantie die actie had moeten ondernemen was de politie, echter die gaf geen thuis. Kustwacht bestond toen nog niet.
  Het was niet aan ons om daar actie te ondernemen, was ook wat lastig als je in een vliegtuig zit en alleen maar kunt waarnemen en rapporteren wat je ziet.
  Kun je nu wel kwaad over worden, maar ik zou zeggen ga klagen bij degenen die schuldig waren.

 5. Abraham Mossel

  bij/ voor welke baas ?/ werkgever heb jij je loon ontvangen joep meloen sukkel had jij niet moeten optreden in dit geval misschien een misdaad door geven, ik neem aan dat u niet bij en in het leger van twee vingers omhoog gediend heeft.

 6. joep meloen

  Niet echt een broodje aap. Toendertijd vlogen we vrijwel dagelijks over die boot. Zagen soms de dieven aan boord, maar actie werd nooit ondernomen. Na een paar weken was het ding kaal. Foto’s later gezien toen het ding naar de Annabaai was gesleept.

 7. Het geluid waait met de wind mee richting Bonaire … 🙂

 8. Dat wordt weer de klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt !!… 🙂

 9. @terex, als jij ergens naartoe gaat waar er geen GSM- telefoonverbinding mogelijk is dan ben jij daar zelf voor verantwoordelijk. Een avonturier behoort een satelliettelefoon mee te nemen, blijf dan anders thuis.

  ”Wie weet kunnen ze die klok op Bonaire of Oostpunt horen luiden.”
  Een klok horen luiden… ? LOL

 10. broodje aap verhaal!!

 11. En wie luistert naar deze klok? Wie kan dat horen? Dit is onzin.

 12. Joep Meloen

  Terex,

  Daar zou ik niet al te zeker van zijn. Een jaar of 20 geleden was er een sleepboot, welke in de problemen kwam nabij Klein Curacao. De kapitein wist het schip naar Klein Curacao te brengen, waarna hij naar Curacao ging om de benodigde onderdelen te regelen.
  Toen hij terugkwam was zijn schip echter volledig gestript, alles wat enigzins bruikbaar was had men eruit gehaald, tot en met loodzware onderdelen.
  Dus ik zou niet vreemd staan te kijken wanneer die klok ineens is verdwenen.

 13. Ja leuk idee zo’n satelliettelefoon maar die jatten ze gelijk en die klok zullen ze wel met rust laten met zo’n gewicht.

 14. Nog nooit gehoord van een satelliettelefoon telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *