28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | Jamaloodin wil van lijst verdachten in zaak ‘Maximus’ af

HomeMediaPFM | Jamaloodin wil van lijst verdachten in zaak ‘Maximus’ af
Op 19 augustus, over tien dagen, vindt de regiezitting plaats van het proces tegen Fonseca, vast zit | Persbureau Curacao
Op 19 augustus  regiezitting Maximus proces tegen Fonseca | Persbureau Curacao

Voormalig minister van Financiën George Jamaloodin vindt dat het onderhand tijd wordt dat het Openbaar Ministerie hem van de lijst van verdachten in de zaak-Maximus afvoert. Hij heeft daartoe een verzoek ingediend bij de rechtbank.

Dat meldt de Extra. Die zaak gaat over de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels op 5 mei 2013. De ex-minister werd vanwege deze zaak opgepakt op 24 juli 2014 en werd vastgehouden tot 4 augustus van dat jaar. De rechter-commissaris oordeelde toen dat er te weinig gronden waren om hem langer vast te houden.

Jamaloodin vindt het onrechtvaardig dat hij nu, twee jaar later, nog steeds als verdachte wordt beschouwd terwijl hij niet gedaagd is. De enige verdachte die daadwerkelijk voor moet komen is Burney ‘Nini’ Fonseca, die als tussenpersoon zou hebben gefungeerd tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de aanslag.

Op 19 augustus, over tien dagen, vindt de regiezitting plaats van het proces tegen Fonseca, vast zit. Hij is veroordeeld is een andere zaak, Riziña, die draait om drugshandel.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

  1. Als dader ben en blijf je verdacht.
    40 SMSjes naar Nini en de dag voor de moord met het bericht: we moeten praten?
    als dat niet duidelijk is….
    na de moord geen enkel SMSje meer…

  2. Hij zal wel weer een ministerspositie ambieren.. Tja en als je dan een van de verdachten bent in de moordzaak Wiels dan kan zelf Romer van de CVD je niet positief screenen.

  3. Verdacht tot het tegendeel bewezen is? Dat is wel een hele vreemde benadering van de onschuld presumptie. Volgens mij wordt een verdachte voor onschuldig gehouden totdat zowel het feit als zijn schuld bewezen zijn.

  4. Als politicus pur sang zou Jamaloodin in theorie en praktijk moeten weten wat machtenscheiding inhoudt. Is hij in zijn eentje nu ook al het OM? Verdacht is verdacht, totdat het tegendeel afdoende bewezen is, of betrokkene is veroordeeld. Het is logisch dat het lang duurt voordat duidelijk is wie Wiels heeft laten vermoorden. De regering zal ook niet genegen zijn al te opvallend mee te werken. Als het een stiekeme &spitsvondige samenzwering is, houdt iedereen zijn kiezen stijf op elkaar. Zo niet dan komt er wel een cicario/asesino a sueldo op bezoek, die de loslippige manieren bijbrengt. Omerta boven alles, dat geldt ook voor Jamaloodin. Beter vestigt hij geen negatieve aandacht op zichzelf. Want hij is hij nog veel van plan. Daarvoor is een ongestoord leven noodzakelijk en reputatiemanagement. Sommigen kunnen daar anders over denken. Renée van Aller & John de Vries.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties