PFM | Insel Air voldoet niet aan essentiële onderdelen internationale luchtvaartwetgeving

InselAir’s delegatie Etienne Ys (KPMG), MinEcon Eugene Rhuggenaath, VVRP Minister Suzy Camelia Romer en CBA/CCA interimdiirecteur Caroline Gonzalez Manuel

Zowel Insel Air International als Insel Air Aruba voldoet niet aan de luchtvaartwetgeving. Hierdoor is er sprake van een te hoog veiligheidsrisico. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad op basis van een rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)  aan Sharon Dijksma, de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu.

De ILT heeft samen met Curacao Civil Aviation Authority (CCAA) en het Arubaanse Department of Civil Aviation (DCA) inspecties uitgevoerd op de toestellen van Insel Air.  De CCAA ontbeert het aan een correcte wettelijke borging, wordt geconcluseerd. Daarnaast voldoen onderdelen van de Curaçaose wetgeving niet aantoonbaar aan de internationaal gestelde normen. De CCAA beschikt verder over onvoldoende deskundig personeel, onvoldoende structuur en er is geen goede aansturing. De ILT concludeert ook dat er onvoldoende onafhankelijkheid van de CCAA is ten opzichte van Insel Air International. Ook op Insel Air Aruba is er kritiek. Zo zou daar eveneens sprake zijn van gebrek aan essentiële onderdelen van de luchtvaartwetgeving. an de luchtvaartwetgeving niet te voldoen. De bestaande veiligheidsrisico’s vragen om actie. In overleg met demissionair minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling en demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Suzy Camelia-Römer (PNP) wordt er intensief samengewerkt met de ILT om toezicht te gaan houden op Insel Air International bv. Zowel met Curaçao als Aruba is er afgesproken spoedig een samenwerkingsprotocol te ondertekenen en formeel juridische afspraken te maken over de benodigde bevoegdheden voor ILT om de noodzakelijke taken op zeer korte termijn uit te voeren.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air by Black Lion on Scribd

2017 02 21 Situatie Luchtvaartmaatschappij Insel Air Bijlage 1 Ilt Rapportage by Black Lion on Scribd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *