PFM | Hoofdverdachte in zaak Country Garden krijgt tien jaar méér

Ook opdracht tot moord op tweede slachtoffer bewezen geacht

Ook opdracht tot moord op tweede slachtoffer bewezen geacht

Het hof heeft vandaag uitspraken gedaan in de zaak met de naam Country Garden op Bonaire. Die zaak heeft betrekking op de brute moord op Francis Lourens en Thirsten Scholtz in de nacht van 23 op 24 januari 2014 op het eiland.

Drie verdachten werden opgepakt: Ryan Frans, Carlos Wanga en Gerson Cueto Pacheco. Ze werden in eerste aanleg tot respectievelijk 16 jaar en twee maal 24 jaar veroordeeld. Zowel het Openbaar Ministerie als de drie verdachten, die verklaarden onschuldig te zijn, tekenden beroep aan.

Vandaag kregen Wanga en Cueto Pacheco – de vermeende schutters – opnieuw 24 jaar, conform de eis van het OM. Tegen hoofdverdachte Frans werd ook 24 jaar geeïst. In eerste aanleg werd bewezen geacht dat hij opdracht had gegeven tot de moord op Scholtz, maar die rol bij de moord op Lourens werd niet bewezen geacht.

De openbaar aanklager was het daar niet mee eens. Het hof ging in hoger beroep mee met het OM, sterker nog: Frans werd veroordeeld tot 26 jaar, twee jaar meer dan de eis en tien jaar meer dan het eerste vonnis.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *