PFM | Hoge straffen op Bonaire voor betrokkenheid bij moord op politieagent Ferry Bakx

Bonaireaanse ‘koppelbaas’ krijgt hoogste straf: 20 jaar

De rechter in Bonaire heeft vanmorgen een groep van Venezolaanse ‘huurlingen’ en de Bonaireaanse man die ze heeft ingezet op het eiland hoge straffen opgelegd.

De 7 mannen zijn verantwoordelijk voor de dood van de Nederlandse politieagent Ferry Bakx vorig jaar op het eiland. Tegen de 21-jarige schutter was 25 jaar geëist. Hij kreeg 19 jaar opgelegd. De Bonairiaanse criminele ‘koppelbaas’ kreeg conform de eis 20 jaar celstraf opgelegd.

Het OM eiste tegen de Venezolaan die als organisator heeft opgetreden 18 jaar. Ook daarin ging de rechter mee met het OM. Een andere Venezolaan kreeg conform de eis 16 jaar opgelegd. Drie anderen kregen met 12, 13 en 14 jaar cel iets lagere straffen dan geëist.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Hoge straffen op Bonaire voor betrokkenheid bij moord op politieagent Ferry Bakx

  1. ericlapas

    Dit zijn geen hoge straffen voor moord op een politieagent. Daar hoort een straf van levenslang bij. Behalve dat, zouden de verdachten in een rolstoel de rechtszaal in moeten verschijnen (zogenaamd gevallen in de douche). Wat ook opvalt, is dat er verschillend gestraft is. Het moet niet zo zijn dat de hoogte van de betrokkenheid de straf bepaald iedereen moet even zwaar worden gestraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *