PFM | Hechtenis Garcia met acht dagen verlengd

Hechtenis Garcia met acht dagen verlengd

Hechtenis Garcia met acht dagen verlengd

Gisteren heeft de rechter-commissaris de hechtenis van oud-directeur van de Girobank Eric Garcia met acht dagen verlengd. Het Recherche Samenwerkingsteam RST hield Garcia afgelopen woensdag aan op luchthaven Hato.

Hij wordt er van verdacht 10 miljoen dollar te hebben verduisterd. Dat had te maken met de afhandeling van het faillisement in 1994 van Banco Maracaibo, dat destijds in het WTC was gevestigd. Garcia was als curator aangesteld bij die afhandeling.

De verduistering kwam dit jaar aan het licht. Het was dus niet bij het faillisement van luchtvaartmaatschappij DAE, zoals eerder werd gemeld.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Hechtenis Garcia met acht dagen verlengd

  1. Arme Stephen Capella.

    Elke keer als er bij hem gebeld wordt of er een auto stopt voor zijn veel te dure villa op Zuurzak denkt hij dat het zijn beurt is voor een rit naar Barber is.

    Ik heb gehoord dat zijn buren, die de patser Capella liever gisteren dan vandaag zien vertrekken, als ze bij hem langsrijden even claxonneren om hem schrik aan te jagen.

  2. Garcia zit nu op basis van de aangifte van curator Maria. Als het goed is zijn er ook andere zaken nog in onderzoek wat betrekking heeft op het feit dat 2 jaar geleden Garcia en Capella uitgezet zijn bij de Girobank. Toendertijd zijn er door de eigenaren van Giro aangifte gedaan.

  3. Die zal wel veel meer op z’n kerfstok hebben. Ik denk dat dit slechts het topje van de ijsberg is.

  4. Dus minimaal 11 dagen geen Garcia in de Heeren, hopelijk maakt Chos Romero van de Centrale Bank dat mega omzetverlies goed.

    Wanneer gaat Stephen Capella Garcia vergezellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *