30 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 18:45

PFM | “Grote vlekken zijn bruinalgen”

Michelle da Costa Gomez over de vreemde bruine vlekken in zee

De ophef om rare vlekken in zee bij Curaçao is groot, toch gaat het hier niet om olie of andere schadelijke stoffen. Het is de bruinalg, legde natuureducator Michelle da Costa Gomez aan Patrick Logher uit in het LunchCafé.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

 1. Het zijn UFO’s – Unidentified Floating Objects.
  Is die LaStwiz serieus of zet hij het bazelende orakel voor gek?

 2. Johh | 24 maart 2015 at 16:08 | Beantwoorden

  @Johh: dat je een reactie, anders dan HaHa, of HiHi op mijn post hieronder geeft, getuigt niet van het kunnen begrijpen van enige vorm van cynisme.

  Voorts is je volgende stelling “…Ps Laatst zat jij alle Ned. overheids links die je maar kon vinden tot ”wetenschappelijk” te bombarderen. Iets is pas wetenschappelijk als je kan bewijzen dat het door een wetenschapper geschreven is!…”

  Ik heb niets tot iets “wetenschappelijks” gebombardeerd, maar hje echter met je eigen aangedragen links om de oren geslagen.

 3. En nog steeds wordt er op grote schaal afvalwater geloosd in onze zeeen. Vraag me af hoe vaak cruiseschepen hun afvalwater laten ophalen op die schepen. Men wil meer toeristen maar dit is het begin van het einde, er is geen oplossing voor al dat poep en pis water. Nog even en de stank is niet te harden! Rotte eieren lucht rondom Korsou. Bon bini na Korsou!

 4. @LaStiwz, dit noemt men eutrofiëring. Betekent buitensporige algengroei veroorzaakt door ernstige waterverontreiniging. Eutrofiëring veroozaakt zuurstof tekort in het water, gevolg vissensterfte en stinkend water door rotting. Zo ver is het nog niet…

  Ps Laatst zat jij alle Ned. overheids links die je maar kon vinden tot ”wetenschppelijk” te bombarderen. Iets is pas wetenschappelijk als je kan bewijzen dat het door een wetenschapper geschreven is!
  Linkjes van ministeries zijn dus niet altijd ”wetenschappelijk.” Er wordt veel gekopieerd en en naar ”eigen inzichten” aangepast met alle gevolgen van dien. PAKs ! (dubbele meervoud).
  Zie Milieuzakboekje (is woordenboek der milieukunde).

 5. Nee, het is olie en komt door de vele proefboringen naar olie en gas, net uit de kust, maar ja, dat mag niemand weten.

  Deze informatieheb ik uit zeer betrouwbare bron. Tijden mijn laatste seance (samen met Oracle) hebben we hier met H. Wiels over gesproken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties