30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 12:55

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Garcia bankroet verklaard en opnieuw aangehouden

Faillisementsgijzeling
Faillisementsgijzeling

Oud-directeur van de Girobank Eric Garcia is opnieuw gearresteerd. Hij was eerder vrijgelaten in de strafrechtelijke zaak tegen hem, die nog steeds loopt, in afwachting van het proces.

Dat hij nu weer is aangehouden is het gevolg van een civiele zaak, waarin de rechter werd gevraagd Garcia bankroet te verklaren. De rechtbank in eerste aanleg heeft het faillisement gisteren uitgesproken. Hij is nu in verzekerde bewaring gesteld.

Naar verluidt vreest de rechter dat hij naar het buitenland zal reizen, hoewel op last van het Openbaar Ministerie zijn paspoort al werd ingenomen. In het strafrechterlijk onderzoek wordt Garcia verdacht van sjoemelen bij de afwikkeling van het faillissement van Banco Maracaibo. Hij zou 11 miljoen dollar hebben verduisterd.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Wanneer pakt justitie eens door en wordt Stefan Capella gearresteerd?

  En waarom pakt Giro de commissarissen niet aan? Anthony ‘Centje’ Cijntje en die zakkenvuller van het SVB, Philip Martis, zaten in de Raad van Commissarissen van Giro, echter alleen om maandelijks een cheque op te halen en de kont van Garcia te likken.

  Garcia had een enge kliek van loopjongens om zich heen verzameld. Zo loodste hij Stefan Capella binnen in het Sehos waar ze samen in de Raad van Toezicht zaten en gaf hij Stefan Capella terwijl die al directeur van Giro was ook een directiepositie bij het Ctex van zijn mafiavriendje Anthony de Lima.

  Hoe dat is afgelopen weten we inmiddels. Ctex is failliet en het Sehos staat aan de rand van het faillissement. Girobank zelf ook nagenoeg failliet na de debakels van onder andere DAE en Ctex.

  Well done Garcia, well done Capella! Be proud!

  En momenteel huurt Capella nog een kantoor in een kantoorpand van Garcia. Twee criminelen aan elkaar verbonden als een Siamese tweeling.

 2. Capella heeft een slecht draaiend adviesburootje in een unit van een pand dat hij gratis huurt van eigenaar Garcia.

  Die gratis huur is ook verleden tijd nu Garcia failliet is verklaard.

 3. Toch wel triest, om Garcia, altijd de grote bankdirecteur acterend in de Heeren, vandaag zo verwaarloosd en depressief in de Vigilante te zien.

  Erger is het nog voor Stephen Capella, die nog geen 76 is en midden in zijn carriere zou moeten staan met zijn talenten.

  Maar Capella’s naam is nu synoniem met fraude, en geen enkele zichzelf respecterende organisatie zal hem nog willen. Behalve het ziekenhuis dan, dat hem nog steeds in de Raad van Toezicht handhaaft.

  En om als vader te weten dat je kinderen worden nagewezen als kinderen van die fraudeur is ook geen lolletje.

  Fraude, bezint eer gij begint. De prijs kan hoog zijn.

 4. Kaalplukken deze boef, net als zijn laffe loopjongen Stephen Capella.

  Intussen geniet Ensley Tromp in zijn tuin met een pina colada van deze soap, zijn enige werk is aan het eind van de maand even kijken of er weer 100 K salaris op zijn rekening is bijgeschreven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -