28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

PFM | Ex-medewerkers: ‘Veel geld verdwijnt bij Refineria di Korsou’

Mensen en bedrijven worden betaald zonder dat duidelijk is waarvoor | Extra

Gisteren hebben twee prominente ex-medewerkers van de Refineria di Korsou tijdens een persconferentie beweerd dat er binnen het bedrijf veel mis is. Er gaat veel geld om in de RdK en veel mensen plukken daar persoonlijk de vruchten van.

De voormalige medewerkers zijn financieel expert Shenil Isidora, en raffinaderijdeskundtige Eugene Angelica. De Extra meldt dat mevrouw Isidora goed gedocumenteerd heeft toegelicht wat er zoal mis is binnen het bedrijf en hoe de regels van Good Governance aan de laars worden gelapt.

Zo worden lucratieve contracten gegeven aan bepaalde personen en bedrijven. Ze krijgen geld zonder dat duidelijk is waarvoor ze betaald worden. De huidige directeur van de Refineria. José van der Wall-Arneman zou daarbij een dubieuze rol spelen. Sinds hij aan het bewind is zou er op grote schaal gesjoemeld worden.

Isidora zei dat zij en Angelica meerdere malen de premier en parlementariërs hebben gewezen op de misstanden, maar zonder resultaat. Vandaar dat men besloot de persconferentie te houden.

Op de foto van de Extra Shenil Isidora

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

11 reacties

 1. @Ompie

  Ja Ompie het is ongelooflijk allemaal hoeveel fraude er hier op het eiland is.
  Laten we hopen dat de nw regering dit de komende tijd gaat aanpakken.
  Maar alles kan nu eenmaal niet tegelijk aangepakt worden.
  Eerst de grote vissen.

 2. “Isidora zei dat zij en Angelica meerdere malen de premier en parlementariërs hebben gewezen op de misstanden, maar zonder resultaat”. Slechts wanneer het de politiek uitkomt zullen ze actie ondernemen! Wanneer wordt een onderzoek of meting gehouden in de overheid NV’s. Ik heb verhalen gehoord van CPA, KTK, UTS, Aqualectra, Curoil, etc, die deze praktijken bevestigen. Tot heden niets, terwijl het bekend is bij de gezagsdragers.

 3. Maar waarom heeft iedereen het hier over 2 dames? Het is toch duidelijk een dame en een heer, of is Eugene een damesnaam geworden? Eugenie dan toch.

 4. @kaasboer.

  Dat een snekhouder een beetje geld achterover drukt om iets minder belasting te betalen ;ach die geeft het ook wel weer hier uit op het eiland.

  Wat erbij de Raffinaderij gebeurt is gewoon fraude,diefstal,terwijl het personeel al jaren om een loonsverhoging smeekt.

  Het lijkt idd wel of iedereen die de kans krijgt hier fraudeert op het eiland.

 5. Ja, what else is new. Het is toch algemeen bekend dat zelfs nog de kleinste snek van het eiland geld achterover drukt. Geen nieuws dit, enkel een bevestiging door ex medewerkers.

 6. Hulde aan deze twee medewerkers die het lef hebben om de boel in de publiciteit te brengen. Hopi fuersa y sosten! Nu maar hopen dat er meteen een grondig onderzoek wordt gestart en alles wat niet deugt wordt schoongeveegd.

 7. Ho HO en Komen! de damens er nu pas mee op de proppen, nu ze weten dat de Rat van het eiland drie jaar bak heeft gekregen!, komen nu die misbruikte onderbuik!gevoelens naar boven. @ trouwens Wim als je hier schoonschip onder de politici insest familie’s zou maken, blijft er weinig tot nada,niks njente over, ja mischien Jacinta Costancia de roof over valler van het benziene station rotterknot, waar de eigenaars nu nog in een spyho aventuro behandeling zitten, bedankt Canklappie.?

 8. Ja Tuna, het is echt onvoorstelbaar dat klaplopers als Menki Rojer, een aartsluie nietsnut, steeds weer komen bovendrijven in de politiek.

  Helaas zegt het ook veel over degenen die daarvoor zorgen door op deze partijen te stemmen.

  Ik denk steeds vaker dat het eiland reddeloos verloren is.

 9. Het is domweg onvoorstelbaar de hoeveelheid graaiers en zakkenvullers op een klein eilandje als Curacao. Een volkomen losgeslagen bende die alleen maar op het eigen voordeel uit is. Iedere keer denk ik de bodem van de beerput wel gezien te hebben, maar er blijft dit soort porkeria aan de oppervlakte komen.

 10. Hulde voor deze dames!

  Zou willen dat zij de politiek ingingen in plaats van Jamaloodin, Schotte, Constantia. Thode, Wilsoe, Daswani,Braam en andere zakkenvullende nietsnutten.

  De schorsing van de Freitas van Studiefinanciering is een goede zaak, maar waarom kan van der Wall Arneman gewoon blijven zitten na zeer overtuigende berichten (from the horses mouth) over zijn corruptie?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...