PFM | Eisen tegen vier betrokkenen bij dubbele moord in The Alley bekendgemaakt

Langste straf gevraagd voor beveiliger die vuurwapen op verzoek doorliet | ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Afgelopen woensdag heeft de officier van justitie de eisen bekendgemaakt tegen de vier verdachten van betrokkenheid bij de dubbele moord in discotheek The Alley in Punda op zaterdagmorgen 4 september van het vorig jaar.

De vijfde verdachte, de daadwerkelijke schutter Christefer Martina, staat volgende maand apart terecht. Van de vier die nu terechtstaan hoorde Dhanurso Frans de hoogste straf tegen zich eisen: 30 maanden, waarvan zes voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest. Hij had als beveiliger op verzoek van Martina en Dudmar Lindeborg het vuurwapen doorgelaten.

Frans heeft dat ook toegegeven. Het moest via Romainy Confesor bij Martina terechtkomen die de dodelijke schoten loste. Tegen Confesor, haar vriend Raishel de Jongh, en Lindeborg is 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk en met aftrek van voorarrest geëist.

De Jongh leek weliswaar het minst betrokken, maar hij was in 2004 al eens veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewapende overval. De drie ontkennen overigens iets van het vuurwapen te hebben geweten, maar er zijn camerabeelden die dat loochenstraffen.

Bij de schietpartij kwamen Jurick Hooi en Karoushany Martina om het leven. Uitspraak in de zaak tegen de vier: 14 juni.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *