28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

PFM | Domtrucks voegen zich bij staking

Rond half twee vanmiddag gooiden actievoerders afval op straat ter hoogte van de Isla

Chauffeurs van domtruks hebben zich vanmorgen aangesloten bij de aktievoerders die zich verzameld hebben bij het vakbondsgebouw van Isla-bond PWFC aan de Schottegatweg.

De chauffeurs hebben aangegeven dat hun vrachtwagens en uitrusting onderdeel uitmaken van het zogenoemde Plan C. In totaal 200 bestuurders zijn opgeroepen om zich met hun voertuigen aan te sluiten bij de strijd. De bedoeling is dat de trucks verspreid over het eiland worden ingezet om de eisen van de bonden kracht bij te zetten.

Rond half twee vanmiddag gooiden actievoerders afval op straat ter hoogte van de Isla, waardoor het verkeer werd belemmerd.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

31 reacties

 1. Beste lezers, deze commentbox wordt gesloten wegens een ontspoorde discussie. Dat kan af en toe gebeuren. De KKC polis wijst er nogmaals dat we graag zien dat de discussie ontopic blijft en niet ontaart in een discussie op elkaars reactie.

  Iedereen heeft recht van vrijheid van meningsuiting – en dat nemen we ruim – doch fatsoensregels tegenover deelnemers van de discussie zien we graag ten alle tijden in acht genomen.

  Hopende dat een ieder hier kan lezen dat de commentpolis vandaag helaas even afwezig was, maar dat we altijd ingrijpen, ook al is het soms ietsje laat.

  KKC commentpolis

 2. Aan de actie’s van Mano en Plasje, zie je dat zij in hun Ass zijn getast, dus nu weet ik dat ik gelijk heb, jullie zijn de trollen en vazalen die nu s’nacht rond lopen als kwajongens en overdag een paar uur achter de PC aan je P*N** zitten te trekken op de foto’s van Gerrit de Raaf toen hij nog de wereld rond reisde op jullie kosten. Vooral de foto van de begrafenis van zijn idool Chavez, waar hij heen is gegaan met zijn diplomaten paspoort, waar hij aangifte van had gedaan ,als vermist, ook dat is boven water gekomen van deze doorgewinterde Rat.

 3. @Dikkedeur schreef om 15:37;
  “@Mano, je zegt ” ik vertrouw die zwarte en bruine Surinamers/halve Surinamers niet”. Probeer je er niet onderuit te draaien met woordkunstjes. Nee, je zegt niet letterlijk “inferieur”, ”

  Ach, zit toch niet zo achterdochtig uit je neus te kletsen man! Je probeert mij woorden in de bek te leggen die ik helemaal niet heb gebezigd. Ik heb helemaal geen woordkunsten gebruikt, zo slim ben ik niet, ik ben juist altijd klip en klaar, ik schrijf gewoon wat ik bedoel. Ik schreef inderdaad dat zwarte en bruine Surinamers niet te vertrouwen zijn, maar ‘dat’ als tegenwicht van hetgeen jij eerder beweerde van Cova omdat hij volgens jou Venezolaan is..dus onbetrouwbaar. Volgens jou Dikke deur!

  @Dikke deur schreef om 02:08 het volgende;
  “@ericlapas, gifspuitende kikker Cova is géén YdK. Hij is als ik het goed heb oorspronkelijk Venezolaan en dan dus volgens jou niet te vertrouwen. Ik sluit me daar geheel en al bij aan.”

  Aldus de eerste reactie van Dikke deur die zich geheel en al aansluit bij de gedachte dat Cova geen Curaçaoënaar is, maar een onbetrouwbare Venezolaan. Zijn bovenstaande reactie, bovendien in het geheel niet kloppend, is overigens aanvangspunt geweest van het geouwehoer!

 4. Hij weet immers dat de meeste Slavenhouders Hollanders waren.

  Dat valt wel mee. Veel slavenhouders waren sefardische joden. Ze trouwden onderling maar hielden seksuele relaties met de slavinnen.

  Waarom denk je dat veel YDK een sefardische achternaam hebben (Maduro, Da Costa Gomez, De Meza, Henriquez ) en hoeveel YDK hebben een achternaam als Stuyvesant, Van Walbeek?

 5. @Mano, je zegt ” ik vertrouw die zwarte en bruine Surinamers/halve Surinamers niet”. Probeer je er niet onderuit te draaien met woordkunstjes. Nee, je zegt niet letterlijk “inferieur”, maar dat geldt wel voor je debatteertechniek.
  Lachebekjes zijn voor de slechte verstaander. Zoals jij.

 6. @Dikke deur schreef;
  “Sander is volgens jou een Surinamer en “dus” inferieur.
  Weet je, misschien was Sander wel ironisch bezig. Sarcastisch. Sardonisch zelfs.”

  Ik heb ten eerste geen moment het woord ‘inferieur’ gebezigd. Voel jij het zo? Vindt je dat een Surinamer inferieur is Dikke deur? Het zijn naar mijn stellige weten juist Surinamers die Antillianen als inferieur beschouwen én ook als zodanig benoemen. Iedereen weet dat!!

  Ten tweede, z’n lage reactie straalt absoluut niets ironisch noch sarcastisch uit. Er kon niet eens een lachebekje bij, misschien zou z’n uiterst boosaardige opmerking dan wel als sarcasme aangemerkt kunnen worden, maar dat is dus niet het geval!
  Sander’s lage reactie kan inderdaad wél als een ‘sardonische opmerking’ begrepen worden, dus een boosaardige opmerking! Jij hebt je nu ook al laten kennen Dikke deur! 😆

 7. @Mano, wat laat jij je kennen. Sander is volgens jou een Surinamer en “dus” inferieur.
  Weet je, misschien was Sander wel ironisch bezig. Sarcastisch. Sardonisch zelfs.

 8. @Sander schreef;
  “licht getinte of blanke YDK, stammen meestal af van slavenhouders, dus hun voorouders deugden al niet…” (aldus beweert Sander.)

  Zooooo, Sander heeft zich middels zijn bovenstaande lage reactie nu eindelijk blootgegeven… 😆
  Jarenlang heeft Sander op verschillende fora ‘de Hollander’ uitgehangen. Dus doen alsof hij makamba is, maar nu laat hij zich lelijk kennen. Ja jongen, je hebt je laten kennen! Ha, got ya man, you are busted! 😆

  Een Makamba kán Sander nooit wezen, anders had hij zich niet zo hatelijk uitgelaten over lichtgetinte en blanke YDK…..Hij weet immers dat de meeste Slavenhouders Hollanders waren. En laat het nou zo zijn dat de echte Nederlander niet zo gauw z’n voorouders zal veroordelen, en zeker niet beweren dat zij tóén al niet deugden….

  Een Curaçaoënaar is Sander zeer zeker niet, omdat het zijn vastgeroeste gewoonte is op de YDK af te geven!

  Wat is dan voor de hand liggend? Juist, Sander is doodgewoon een zwarte, misschien wel een bruine Surinamer die pás toen hij zich op Curaçao vestigde tot leven is gekomen. In Suriname leefde hij in armoede.
  Goh, wat heb jij je toch laten kennen Sander! hihihi…. 😆

 9. @Dikke deur schreef;
  “@Mano, is dat zo dat Cova hier geboren is? Dat wist ik niet.”

  Dan weet je het nu wel, hij is inderdaad op Curaçao geboren en getogen.
  (18 dec. 1943)

 10. A.Mossel schreef;
  “@ Plasje en Mano, jullie waren ff een tijdje van het toneel af door een waarschuwing van kkc betrefende haat zaaien.”

  Sodemieter toch op mossel, de KKC comment police heeft wel eens gecensureerd in mijn reacties, (net zoals hij ook in reacties van jou heeft gecensureerd), maar nog NIMMER wegens haatzaaien. Haatzaaien is jouw terrein, en daar is als het goed is iedereen van op de hoogte!

  Je bewijst overigens keer op keer weer, jaar in jaar uit en dagelijks de karakteristieke eigenschappen van een neuroot te bezitten! Bijna alle reacties die jij plaatst zijn haatzaaiend, haatzaaiende neuroot die je bent!

  “Een echte neuroot onderscheidt zich door het feit dat hij zijn gedrag niet kan aanpassen aan verschillende situaties. Zijn gedrag komt overdreven over.”

  Ja, en dát ben jij Mossel, hét prototype van een model neuroot! Dus tief lekker op!

 11. Het gaat niet om de staking. Het gaat met name om een gedachtegang van sociale ongelijkheid aangestuurd door politieke structuren. Wie een beetje kan lezen, ziet dat ericlapas dit beschrijft. De zogenaamde “black jetset” die haar greep heeft op de gemeenschap is het doel. Er is te veel corruptie en de middelen worden oneerlijk verdeeld. Het vertrouwen is dat de politiek hier verandering in brengt… en dat gebeurt niet. Helaas wordt op dit forum dit niet begrepen. Critici worden meteen als politieke tegenstanders oftewel als “trollen” uitgemaakt.

 12. Beste @Mossel, aangezien de KKC niet op jouw bericht, “@ Plasje en Mano, jullie waren ff een tijdje van het toneel af door een waarschuwing van kkc betrefende haat zaaien.” reageert, doe ik dat zelf even. Ik ben voor zover ik weet nooit door de KKC gewaarschuwd want ik hou mij keurig aan de regels. Ik respecteer de mening van iedereen en ik beledig niemand.

 13. @Mano, is dat zo dat Cova hier geboren is? Dat wist ik niet. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens dat zwart-wit-geel-rood (voor mijn part de hele LBGT vlag) niks mag uitmaken op YdK-schap en het in theorie ook niet doet. De praktijk is vaak helaas anders.

 14. @ Plasje en Mano, jullie waren ff een tijdje van het toneel af door een waarschuwing van kkc betrefende haat zaaien.nu zien jullie weer de kans om volop een slag te slaan, wat zijn jullie door zichtig, net als de troll van Gerrit de Raaf, Cova de Tuinkabouter die straks na zijn mislukte staats greep voor Gerritje de roofvogel, zijn biezen kan pakken en het bos in wordt gestuurd, waar hij zijn laatste jaren, Poules de boskabouter mag spelen met zijn lilliputter familie.

 15. Dikke Deur schreef;
  “Ericlapas, ik ben ook niet haatdragend maar gifspuitende kikker Cova is géén YdK. Hij is als ik het goed heb oorspronkelijk Venezolaan en dan dus volgens jou niet te vertrouwen.
  Ik sluit me daar geheel en al bij aan.”

  Sorry, maar ik voel me altijd aangesproken als er klakkeloos wordt beweerd dat lichtgetinte of blanke Curaçaoënaars geen YDK zijn. Want dan ga ik me afvragen wat ik dan ben, wat wijlen een deel mijn op Curaçao geboren Opa’s, oma’s en hun vaders en moeders waren. En wat het grootste deel van mijn familie is die al meer dan anderhalve eeuw Curaçaoënaars zijn.

  Moet ik begrijpen dat alleen pikzwarte Curaçaoënaars YDK zijn? What about al die zwarte Haitianen, Surinamers en Jamaicanen op Curaçao? Zijn zij wél YDK omdat ze zwart of bruin zijn?

  Errol Cova is overigens op 18 december 1943 op Curaçao geboren en is dus YDK!! Er zijn veel YDK wier ouders/grootouders of tenminste één ouder/grootouder uit Europa en Latino America afkomstig zijn. En vaak zijn juist zij meer YDK dan de zwarte YDK-govierno die zoals nu weer blijkt alles in het honderd heeft laten lopen! Dit is maar een reminder. 🙂

  Bovendien, ik vertrouw die zwarte en bruine Surinamers/halve Surinamers niet, zie maar wat die zwarte halve surinaamse dief Steven Martina met zijn brutale greep in de belastingkas veroorzaakt heeft! 😆

 16. Plan A B C D en zo gaat men door tot ZERO! Met andere woorden, al deze ophef leidt tot niets.
  Deze kleine club weet pas als men zelf geen inkomen meer heeft wat ze zijn begonnen. Of zijn ze dan nog zo dom dat ze zelfs dat niet inzien.

 17. Exact wat Fox zegt. Waarom kunnen mensen hier niet begrijpen dat de economie aan het slinken is en curaçao steeds minder aantrekkelijk wordt voor investeerders? En dan moet opeens het minimumloon omhoog en o wee als de verzekeringstarieven worden aangepast naar een reëel bedrag zodat je niet maar een paar gulden krijgt als iemand je aanrijdt en je levenlang verlamt bent.
  Wordt wakker mensen, er is geen geld voor deze onzin, zorg eerst maar eens dat je goed werk levert en eens niet eerst aan jezelf denkt maar the big picture ziet.
  Het is ook geen wonder dat we niet vooruit komen als iedereen denkt dat de regering 2 maanden na installatie het hele eiland om weet te toveren in een paradijs en vervolgens vinden dat ze maar weer op moeten rotten als ze een week nadat wij onze mond open trekken de klus niet hebben geklaard.
  Wake up! Het Isla debacle gaat jaren lang duren, wie weet of deze regering überhaupt nog een overname mag meemaken, zelfs als ze een volledig termijn zitten. Dit is voorwerk, en voorwerk neemt tijd in beslag.

 18. Het blijft triest dat de niet door enige integriteit of intelligentie geremde YdK klakkeloos achter eigen zakken vullende criminele charlatans als Cova en Schotte blijft aanlopen.

 19. Het blijft triest dat de niet door enige integriteit of intelligentie geremde YdK klakkeloos achter eigen zakken vullende criminele charlatans als Cova en Schotte blijft aanlopen.

 20. @ericlaplas
  Kun jij mij vertellen waar de minimumloon bedragen die jij noemt van betaald moeten worden? Droom lekker verder. Er is geen economische groei, er zijn geen geïnteresseerde investeerders vanwege constante onrust en de arbeidsproductiviteit op Curaçao die een van de laagste ter wereld is. Daar hoor ik niemand over.
  Wat heb jij toch een hekel aan deze regering en met name aan Steven Martina. Haat is een slechte raadgever. Cova is gewoon een ordinaire laaielichter. Wat heeft hij gedaan als vetbetaalde lid van het MDPT? De andere kant op gekeken terwijl Werner Wiels de kas leegroofde? Toen hij minister was gingen zowel de Amstelfabriek als de ALM failliet (en daarna DCA) waar hij en zijn kompinchis zonder te betalen op en neer de wereld mee afreisden. Hij staat nu ook als een klein kind te stampen omdat hij zijn zin niet krijgt en deze actie eigenlijk al vanaf dag één mislukt is. Vraag me af welke club hem betaald om de boel te destabiliseren. Kan het wel raden.

 21. Ericlapas, ik ben ook niet haatdragend maar gifspuitende kikker Cova is géén YdK. Hij is als ik het goed heb oorspronkelijk Venezolaan en dan dus volgens jou niet te vertrouwen.
  Ik sluit me daar geheel en al bij aan.

 22. Volgens @LaStiwz, “Je begint er de laatste tijd toch aardig langs te l*llen.” Het is niet duidelijk of hij Brian of mij bedoelt. Ik ga even voor het gemak vanuit dat hij Brian bedoelt.

  Cleopa toendertijd bij Pais was één van de eerste politici die begon te schreeuwen dat de minimumloon omhoog moet. Als ik mij niet vergis moest het van Cleopa naar 1500 gulden. MAN heeft in zijn verkiezingsprogramma dat in 2000 het minimumloon 2000 NAF wordt. MAN heeft mede op basis van die belofte behoorlijk wat stemmen gehaald.

  Blijkbaar heeft deze regering niet over een regeerakkoord onderhandeld of MAN wilde kost het wat het kost in de regering.

  Nu na de verkiezingen horen wij Cleopa niet meer, Koeiman zwijgt in alle talen en Steven Martina is het land ontvlucht.

  Dit kan een keerpunt in de politiek zijn waarbij politici aan hun beloftes worden gehouden. Geen kiezersbedrog meer en dan vier jaar op de pluche zitten (basta ku engaño ku abusu).

  Wat Cova betreft moeten wij niet vergeten dat hij persoonlijk naar Venezuela is gereisd (buiten de andere leden van het team Multidiciplinario) om een MOU te ondertekenen om de banen bij de raffinaderij te redden. Helaas blijken de Venezolanen niet te vertrouwen.

  Cova is intussen de 70 gepasseerd, als hij dit laatste klusje kan klaren ben ik bereid hem zijn zondes te vergeven (de echte YDK is niet haatdragend).

  Wat plan D betreft, ik heb al kaarsen en waterflessen in huis gehaald ik raad je aan hetzelfde te doen.

 23. Weten we ook meteen wie er verantwoordelijk is voor al de zwerf afval op het eiland. ben het met Brian eens, Trucks innemen en ook auto’s als ze de wegen blokkeren.Demonstreren doen ze maar op de plaatsen waar het thuis hoort en niet dat de rest van de bevolking er last van heeft.

 24. @Lapas: en plan D is dat we als stakers iedereen overhoop schieten.
  @Lapas zegt dan: dat mag, ze hadden toch iedereen gewaarschuwd.

  Je begint er de laatste tijd toch aardig langs te lullen.

 25. Blijkbaar draagt @Brian de rechts liberale gedachte goed van PAR een warm hart toe. De regering was van te voren gewaarschuwd dat een plan A, B en C was.

  Er is hier meer aan de hand, het gaat om een kleine groep voornamelijk negers die zich schaamteloos verrijken en de mooiste banen en de macht onderling verdelen. Het is nu de tijd om deze rechtse hufters naar huis te sturen.

 26. Weten w ook meteen wie er verantwoordelijk is voor al de zwerf afval op het eiland. ben het met Brian eens, Trucks innemen en ook auto’s als ze de wegen blokkeren.Demonstreren doen ze maar op de plaatsen waar het thuis hoort en niet dat de rest van de bevolking er last van heeft.

Reacties zijn gesloten.

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -