PFM | Debat over rapport Ombudsman in de Staten

Volgende week donderdag

Volgende week donderdag debet Marvelyne Wiels met Asjes

Volgende week donderdag, 13 augustus, zullen de Staten praten over het geruchtmakende rapport van Ombudsman Alba Martijn over het functioneren van Gevolmachtgd Minister Marvelyne Wiels.

De parlementariërs gaan dan in debat met premier Ivar Asjes, die politiek verantwoordelijk is voor de Gevolmachtigd Minister. Voornaamste conclusie van het rapport is dat Wiels ‘zich door een aaneenschakeling van gedagingen schuldig heeft gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen’.

Er worden in het rapport ook een aantal aanbevelingen gedaan. Eén daarvan is dat Wiels een capaciteits- en persoonlijkheidstest aflegt om vast te stellen of ze in staat is ‘het Curaçaohuis adequaat te leiden, haar contactuele eigenschappen te ontwikkelen en haar agressie jegens haar ondergeschikten en derden te beteugelen’.

Verder wordt aanbevolen een externe deskundige in te schakelen om de gang van zaken in het Curaçaohuis te beoordelen en in goede banen te leiden.

Bron: ParadiseFM
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “PFM | Debat over rapport Ombudsman in de Staten

  1. Herman van Geenen

    Wat heeft een capaciteits- en persoonlijkheidstest voor zin nu Fraudelyne al jaren getest is in de praktijk en volkomen ongeschikt, om niet te zeggen geschift, is gebleken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *