PFM | De bezuinigingsdrift van de SVB


De bezuinigingsdrift van de SVB pakt vooral de zwaksten in de samenleving. Patiënten met een geamputeerd been moeten soms maanden wachten voor ze de revalidatie in mogen.

En als ze dan eindelijk een prothese krijgen, wordt de revalidatie halverwege gestopt. Genoeg behandelingen volgens de SVB. En o, ja: we komen morgen de rolstoel ophalen. U bent toch uitbehandeld?

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | De bezuinigingsdrift van de SVB

 1. Renée van Aller

  De oorzaak van amputatie van ledematen is vaak genetische aanleg, slechte eetgewoonten, hoge bloeddruk, diabetes en tenslotte amputatie van een voet of been. De verstrekking van orthopedische hulpmiddelen via de SVB stagneert. We wisten niet dat het zo slecht gesteld is met de financiën van de SVB. Dan zal het korten van de AOV pensioenen van buiten Curaçao wonende gepensioneerden met 10% geen enkele verbetering brengen in de zorgelijke financiële situatie van de SVB. Is dit de nieuwe manier om de overheidsfinanciën te saneren? Is gecontroleerd of de overheid de premies de afgelopen jaren wel volledig afgedragen heeft aan het SVB fonds? Renée van Aller&John de Vries

 2. Misschien het maximumsalaris op Curacao stellen op 5000 gulden per maand? Krijgen we weer eens een wat socialere maatschappij, hoewel …….
  egoïsme / zelfingenomenheid is een ziekte op dit eiland 🙁 Men raakt hier opgewonden van zichzelf als ze in de spiegel kijken. Zielig, he?

 3. Ik heb begrepen dat Philip Martis erg dure bysides heeft.

 4. Waarom is dit nooit onderzocht? Ik heb het idee dat men achter dezelfde personen blijft aanlopen (stalken) en de rest tolereert, hun misdaden wel te verstaan. Is daar soms een reden voor?

 5. @ Maurice. Dat is helaas de Curacao vanaf anno 2000. Ike ike ike en mijn broeders die mij de hand boven het hoofd houden en de rest mag stikken. Te lang op de hoogste positie zitten is niet goed. Er moet een rotatie plaatsvinden (om de 5 jaar wisselen van directeur) om de machtbalans niet uit evenwicht te laten gaan.

 6. Triest, en bedenk dank dat directeur Philip Martis van de SVB ruim 30,000 per maand verdient.

  En dat vind hij niet genoeg, want hij staat ook nog als commissaris op de payroll bij Girobank (dat onder zijn gesloten ogen leeggeroofd werd door Garcia en Capella), APNA en CHB.

  Schande!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *