30 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PFM | CTB heeft hoop op goede afloop

HomeMediaPFM | CTB heeft hoop op goede afloop
Het contract met Air Berlin loopt in oktober dit jaar af

Er is hoop dat Air Berlin in ieder geval nog tot april 2018 op Curaçao zal blijven vliegen. Het Curaçao Tourist Board (CTB) heeft hierover positieve gesprekken gevoerd met de luchtvaartmaatschappij, schrijft het Antilliaans Dagblad.

Waarnemend directeur van de Hugo Clarinda zegt dat komende week de beslissing wordt genomen of de vluchten vanaf Duitsland uitgevoerd blijven worden. De CTB-directeur wil geen namen en aantallen noemen van de andere gesprekspartners, zolang hij met Air Belin in overleg is.

Het contract met Air Berlin loopt in oktober dit jaar af. Maar het besluit om dan ook direct die maand met de vluchten te stoppen kwam als een verrassing. De CTB ging er vanuit dat ten minste het hoogseizoen, tot april 2018, zou worden overbrugd.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. CTB moet ophouden met haar bedelaarsbeleid en garanties op vluchten. Curacao heeft veel te bieden en haar potentie moet ontwikkeld worden vanuit een strategisch beleid. Maar dan moeten er capabele mensen zitten in de CTB, haar bestuur, in de ministerie van economische ontwikkeling en natuurlijk een minister met echte visie. Geen loopjongen van de kapitalisten, want dan komen we toch nooit verder.

  2. Ik denk dat Air Berlin blijft vliegen als het CTB de kosten van de opslag van Curacaose bolitaslikkers in de gevangenis van Dusseldorf gaat betalen.

    Dat zijn er 200, a raison van 200 euro per dag, komt uit op 1,2 miljoen per maand en 14,4 miljoen per jaar.

    Euros wel te verstaan, in florin is het het dubbele.

    In Dusseldorf wordt hard gelachen om CTB’s ‘nos ta dushi hende’.

  3. Men had beter met die 33 miljoen van Insel een wet lease van een A-340 kunnen doen en dan zelf een vlucht (2 x per week) naar Duitsland op kunnen zetten. Had meer opgeleverd dan heel het gedoe met Insel. Geld was ook weggeweest, maar er was nog wat voor teruggekomen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties