29 C
Willemstad
• zondag 24 september 2023

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...

PBC | Vijftig miljoen jaarlijks voor aanpak jeugdprostitutie op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Curaçaose overheid gaat volgend jaar vijftig miljoen gulden vrijmaken voor de aanpak van jeugdprostitutie op het eiland. Ook in de jaren daarop tot...

PBC | Dodelijk schietincident in Curaçao: politie start intensief onderzoek

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie op Curaçao is met een intensief onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een jonge man om het leven is gekomen. De man,...

PBC | Kaya St. Jacob bij Sunvalley op de schop

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Kaya St. Jacob, dat loopt van Sunvalley tot aan Kaya Merida gaat op de schop. Dat meldt het Ministerie van Verkeer en Vervoer. De...

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...
- Advertisement -spot_img

PFM | Controle bij Palu Blanku: 61 bekeuringen

HomeMediaPFM | Controle bij Palu Blanku: 61 bekeuringen
Controle bij Palu Blanku: 61 bekeuringen

Bij een grote politiecontrole aan het einde van de middag bij Palu Blanku zijn 61 bekeuringen uitgedeeld. Ook zijn er drie mensen aangehouden die niet de juiste verblijfspapieren konden overhandigen.

Het Openbaar Ministerie was ook aanwezig bij deze grootschalige politiecontrole van 15.00 uur tot 18.00 uur. Er liepen 39 bestuurders tegen de lamp die nog een bekeuring hadden openstaan en meteen moesten afrekenen.

In totaal, zo laat het OM weten, gaat het om een bedrag van ruim 3600 gulden.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

 1. Inderdaad, u heeft gelijk, want 1 op 4 is vrijwel zonder pakkans met zijn of haar smartphone bezig en “verliest controle over het stuur”.
  In ontwikkelde landen zijn alle verzekeringsgegevens centraal aangemeld en de niet verzekerden kunnen de boete dus automatisch (!) thuis verwachten.
  Degenen die als idioten rijden, smartphonerijders of de complete wrakken, etc. etc. kan men efficiënt met fanatieke(!) surveillance opsporen.
  Ik ken geen land in de wereld waar elke dag dit soort verkeersrazzia’s gehouden worden : Curstapo.

 2. Opmerker,

  Je zou gelijk hebben wanneer dit een land met een vrij lage criminaliteit zou betreffen. Echter, we weten allemaal dat december het hoogseizoen is voor de inbrekers, overvallers en allerlei andere criminelen.
  De politie zou er daarom inderdaad beter aan doen te focussen op die groep dan op de groep die wellicht een overtreding begaat in het verkeer.
  Het is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen en die liggen helaas momenteel bij de zware criminaliteit, die werkelijk alle spuigaten uitkomen.
  Dus ja, Rioter heeft volledig gelijk. Dit is een bod van zwakte van de politie, maar met veel tamtam lijkt het alsof ze iets doen. Echter, niets is minder waar. Voor de gewone burger is december een angstige maand, waar je dubbel op je hoede moet zijn.

 3. Deze acties zijn positief, echter de pakkans is gering en de boetes laag. Bovendien kraait er geen haan naar als men opgelegde boetes niet betaalt.

  En zolang we een bananenrepubliek zijn waar zuiplappen als Carlos Monk, Robert Blaauw en Paul de Windt ongestraft blijven na zulk dodelijk wangedrag zijn dergelijke controles niet veel meer dan werkverschaffing aan politie.

  Een HBO opleiding voor politie is in een land dat door MAVO3 criminelen bestuurd wordt volkomen onzinnig.

 4. Hopelijk wordt u niet aangereden door iemand die geen verzekering heeft.
  Tevens wordt gecontroleerd op verboden wapenbezit en drugs. Wapens die gebruikt kunnen worden bij een overval op u terwijl u thuis naar de TV zit te kijken.
  Wees eens positief!

 5. Kent de Curstapo ook een ander dagelijks (opwindend?) kunstje? Ga boeven en verkeershufters vangen door fanatieke surveillance op dit zwaar crimineel eiland!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties