32 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 13:03

PFM | Commissie ontevreden over politie en gevangenis Sint Maarten

Het politiekorps en Point Blanche gevangenis op Sint Maarten komen er slechter van af.
KPSM en Point Blanche gevangenis op Sint Maarten komen er slechter van af

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de voortgangsrapportages van de politie en de gevangenis op Curaçao en van die van Sint Maarten overhandigd aan de voorzitter van de Tweede Kamer.

De Voortgangscommissie van Curaçao constateert tevreden dat het Korps Politie Curaçao en de SDKK-gevangenis uitgegroeid zijn tot ‘volwassen organisaties, die goed in staat zijn op zelfstandige wijze te opereren en bij problemen adequate maatregelingen te nemen’. Nog deze maand wordt een eindrapport ingediend.

Het politiekorps en Point Blanche gevangenis op Sint Maarten komen er slechter van af. Volgens de Voortgangscommissie Sint Maarten schiet de regering tekort bij de uitvoering van de vastgestelde verbeteringsplannen.

De Algemene Maatregel van Bestuur is onlangs voor de derde maal verlengd en minister Plasterk eist meer voortvarendheid bij de aanpak van de problemen door de nieuwe aanstaande regering. Hij neemt geen genoegen met het excuus van de inmiddels demissionaire minister van justitie dat de achterstand komt door een gebrek aan financiële middelen op zijn begroting.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties