29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024 01:52

PFM | Columniste Denise Vijber over de legacy van Helmin Wiels


In ‘Wat een Week!’ op zaterdag 9 mei 2015 blikt columniste Denise Vijber terug, twee jaar na de moord op politicus Helmin Wiels, op de nalatenschap van Wiels. Zijn inspanningen mogen niet verloren gaan.

Bron: ParadiseFM
Dossier: Helmin Wiels – moord (Magnus & Maximus)

 

 

12 reacties

 1. Beste Ische, zij trainen op Curaçao, de politie??? Nee vriend, sinds jaar en dag wil men samenwerken met de Antillaansejustiti . De zogemaande RST. Staat voor Recherche Samenwekingsteam. Doel was en is het gezamenlijk bestrijden van de Criminaliteit op de eilanden. Al gauw werd ontdekt dat het Nederlandse Samenwekingsteam blijkt te zijn. Ze proberen al jaren Korps overstijgend te werken. Nu Wiels. Ook Betico Croes had destijds het duidelijk kenbaar gemaakt. Niet Wiels of de overige politieke partijen op het eiland hebben de onafhankelijkheid tegengehouden. Wat jij blijkbaar niet weet, is na de politioneleacties in 1948 in Indonisie, is er onder druk van het VN het verdrag samengesteld. Daarin stond en staat dat Nederland niet eenzijdig de onafhankelijkheid van deze eilanden kan opeisen. De bal zal altijd bij de Antillen liggen. Denk goed na wat jij uitkraamt.

 2. Ische, ik weet helaas niet uit welke 8 baan je bent gevallen maar het lijkt mij beter voor jouw dat je kamer 36 in Zon en Schild gaat op zoeken. Daar zal je je vrienden soort kunnen wijs maken wat je nu eigenlijk bedoeld, ik begrijp er in ieder geval niks nada van. veel plezier in je achter speeltuin .

 3. Wiels ging naar Nederland en maakte duidelijk aan de Koningin dat hij Curacao onafhangkelijk ging maken, langzaam maar zeker. Met andere woorden de Koninging zal haar macht over Curacao kwijt raken en dit op een tempo van Wiels. Niet veel later is Wiels niet meer. Bij het verliezen van macht(power) zoals het spelletje van Wiels is waar koppen rollen.
  Dat men niet naar Nederland kijkt als boosdoener is te gek voor woorden, zij trainen hier de politie etc. Heb geen bewijs, wel grote vermoedens. Zoals de ene Pretu, overgeplaatst vanuit de zwaarbeveiligde marinekazerne Suffisant naar Barber en een paar uur later dood. Zogenaamd zelfmoord. De mede gevangenen hebben slaapmiddel gekregen die dag, vraag maar na. En weer is Nederland niet eens opgenoemd. Als het zo doorgaat komt Curacao nergens en is Wiels voor niks dood. Gelukkig zijn er genoeg met liefde voor het volk die het overnemen. Dit keer is het niet 1 persoon maar een groep hoop ik, anders vrees ik het ergste.

 4. Een vrij dom zijstraatje want het ging niet over corruptie maar over het verkeerd voorlichtten betreffende de feiten. Het feit dat men daarna afgetreden is, is niets meer dan het bewijs dat men daar wel verantwoordelijkheid neemt voor fouten in tegenstelling tot hier. Kijk maar eens wie er allemaal boter op hun hoofd hebben en nog gewoon in de Staten of de regering zitten.
  Denk voortaan even na G voordat je ondoordachte vergelijken maakt waarmee je juist aangeeft dat het hier dus niet functioneert.

 5. G ,je laatste zin slaat ook terug op jezelf.
  Teeven is er zelf (financieel of anderszins) niet beter op geworden en had
  ook nooit de intentie daartoe.
  Mogelijk was zijn handelswijze incorrect maar ik zou dat niet onder het kopje “corrupt” willen rubriceren.

 6. (M) Even een zijstraatje. Over corruptie gesproken, volgens mij was sinds kort twee ministers ( ene F. Teeven bv) in de Nederlandse politiek betrapt op het maken van deals met de onderwereld en deze twee beweren dat het deal ging over het verkrijgen van informatie maar uiteindelijk was het juist om de criminelen geen informatie zou doorspelen. En vervolgens, ow we zijn betrapt dus maar aftreden want we zijn toch onschendbaar. Wie is hier corrupt? En over domheid gesproken, wat heeft de bevolking gedaan? Voor je een bevolkingsgroep in hokjes stopt moet je eerst zorgen dat je eigen zaken geregeld zijn.

 7. Ben benieuwd wat er waard is van die 900,000 dollar op een bankrekening in Miami. Als het waar is moet dat via corruptie verkregen zijn, en niet via zijn salaris als welzijnswerker.

  Stanley, u maakt 1 denkfout en dat is dat u ervan uitgaat dat iedereen net zo intelligent en integer is als u. Wel, ik kan u vertellen dat domheid en corruptie bij de Curacaose bevolking wel in de genen lijkt te zitten. Kijk naar het parlement dat ze gekozen hebben, Disneyworld is er niets bij.

  Met mensen als u zou ik hoop hebben voor Curacao. Echter u bent de 1%. De 99% kom ik dagelijks tegen.

 8. Wat er gesteld wordt dat Wijlen Wiels een vette bankrekening in Maimi had , is te achterhalen. Moet haarfijn worden uitgezocht. Feit is, dat er voor het eerst een politieke moord heeft plaatsgevonden. Wijlen heer Wiels kan nog niet worden verklaard als held. Uit feiten en omstandigheden blijkt men misbruik te hebben gemaakt van zijn dood. Pijnelijk is dat het aantoonbaar is. Een zus waarvan niemand ooit heeft gehoord. Valse handtekeningen die gebruikt zijn om haar en andere politieke figuren op het pluche te helpen. Ik hoop dat er een partij opstaat die chronologisch deze praktijken aan hun bevolking kenbaar maakt. De tijd dat bepaalde personen zich alles kan permitteren is voorbij. Als klapper is, een onderzoek over het reilen en zeilen binnen onze Curaçao huis. De nationale ombudsman heeft het gedaan. Waarom moet de openbaarheid twee weken worden uitgesteld? Waarom moet een ministerie of minister een advocaat ter hand nemen? Terwijl je zelf een juridische afdeling hebt. Hoop dat de advocaat zijn honorarium niet via de belastingbetaler wordt geïnd, hoe het ook wendt of keert is dit het einde van de minister. Een ieder weldenkend persoon zou ten behoefte van de bevolking nieuwe verkiezingen uitschrijven. Lijkt mij het beste.

 9. alleen de zielige randdebielen (de daders) zijn gepakt of vermoord.
  de echte daders (de gokmaffia) zijn onschendbaar…

 10. NHelmin Wiels was zelf ook corrupt.
  hoe kon hij anders 2 jaar samen met de maffia partij MFK regeren.
  en hoe heeft hij 900.000 dollar op een rekening in Miami verkregen?
  dus we gaan hem niet heilig verklaren.
  na de laatste verkiezingen begon hij pas in te zien hoe hij moest handelen.
  Dat heeft hem zijn leven gekost.
  door de gok maffia is hij vermoord…
  en deze is er mee weggekomen…

 11. Er is geen Legacy van Wiels, men gebruikt hem nu alleen nog maar als het uitkomt, ook in “zijn eigen” opgesplitste en totaal verdeelde partij. Er is nog net zoveel corruptie en degenen die hijzelf direct en indirect aan een baan heeft geholpen doen daar dapper aan mee. Zijn zus is nu niet bepaald het voorbeeld van een grote positieve wijziging die hij op het laatst voorstond om maar een voor zich sprekend voorbeeld te noemen. Zijn dood is gebruikt en misbruikt en dat gaat gewoon maar door en het geeft ook de onsamenhangendheid aan van het volk. Opportunistisch bezig zijn slaat de klok zoals gewoonlijk en meer niet. De armen blijven arm en de dommen blijven dom en daar wordt door degenen die het achter de schermen hier wel uitmaken goed van geprofiteerd.

 12. De legacy van Wiels is Fraudelyne, die zich als een ordinair viswijf
  door het Curacaohuis beweegt, zich gedragend als een dictator, familie en geestelijk zieke zoontjes van partijgenoten op de loonlijst zettend en intussen op grove schaal belastinggeld verkwistend.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties