PFM | Collega-agent Ferry Bakx verhoord

Gebruikelijke gang van zaken

Gebruikelijke gang van zaken

De Rijksrecherche heeft afgelopen weekend op Bonaire een politieagent die betrokken was bij een fatale schietpartij waarbij een Nederlandse collega-agent om het leven kwam, Ferry Bakx. Dat meldt de NOS.

De agent die wordt verhoord, heeft een van de criminelen die op Bakx schoten, in zijn been geschoten. Bakx kwam in augustus samen met die collega af op een melding van een woningoverval in Kralendijk. Toen de daders op heterdaad werden betrapt, kozen zij het hazenpad.

Bakx zette de achtervolging in, maar werd verrast door schoten van de overvallers. Hij werd daarbij in de borst getroffen en overleed in het ziekenhuis. Zijn collega staakte de achtervolging om Bakx te helpen, maar had een van de daders in zijn been geraakt. Die wist nog wel te vluchten, maar is later aangehouden.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het verhoor een standaardprocedure is als een politieagent zijn dienstwapen heeft gebruikt. De agent krijgt bij zijn verhoor bijstand van advocaat Geert-Jan Knoops, die daarvoor speciaal overvliegt naar Kralendijk.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *