PFM | Coalitie lijkt te wankelen, PS vertrekt mogelijk

MAN zoekt ook toenadering tot Movementu Progresivo | Antilliaans Dagblad

De coalitie lijkt te wankelen. Men is het nog steeds niet eens over uitbreiding van de steun in de Staten. Men is al een tijd in gesprek met Un Korsou Hustu van Omayra Leeflang.

De MAN wil ook Movementu Progresivo erbij betrekken. Dat meldt de Amigoe. Tegelijkertijd gonst het van de geruchten over een aanstaande val van het kabinet-Koeiman. De PNP en PS liggen op ramkoers met elkaar door het initiatief van de laatste voor de instelling van een tijdelijke commissie Smart Zoning, het terrein van ruimtelijke ordening waarvoor PNP-minister Suzy Camelia-Rőmer verantwoordelijk is.

PS zou de coalitie willen verlaten of eruit worden gezet. De twee verloren zetels zouden kunnen worden opgevangen door die van Hustu en de MP.

Op de foto premier Hensley Koeiman

Bron: ParadiseFM

15 Reacties op “PFM | Coalitie lijkt te wankelen, PS vertrekt mogelijk

 1. PS zijn de grootste landverraders.. Had de MAN en PAR moeten weten!

 2. HET IS ZO VER HET KABINET KOEIMAN IS GEVALLEN.
  NEDERLAND VERLOS ONS VAN HET KWADE.

 3. Nederland grijpt nooit in, zeker niet die PvdA dwalm die het in zijn portefeuille heeft. Heeft iemand van u ook maar het minste geluid uit Nederland gehoord naar aanleiding van de deal met China. Hierbij wordt een groot deel van de autonomie van Curacao verkwanseld aan de Chines overheid. Een stukje Koninkrijk der Nederlanden wordt door politieke criminelen in de uitverkoop gedaan en niemand zegt of hoort wat. Leest u anders het stuk in de Amigoe van vrijgag nog maar eens. Over de mores van de Chinezen bij het zakendoen. Heel leerzaam.

 4. Corruptie, machtmisbruik, fraude, vriendjespolitiek etc, het zit gewoon in de genen. Kunt het er met geen mogelijkheid uitkrijgen.
  Integriteit kun je alleen afdwingen van buitenaf, zal nooit zomaar ineens komen. Helaas zijn er meer landen die door corrupte politici volledig down the drain zijn geholpen. Kijk bv eens naar Griekenland, Roemenië, Kroatië, Servië, veel landen in Afrika etc.
  Vroeger was ook Singapore zo’n land, doch dat heeft laten zien dat het mogelijk is om het tij te keren.

  Helaas heeft Isla Margherita laten zien wat er kan gebeuren met een eiland wanneer criminelen het overnemen. De toeristen blijven weg en het eiland is ten dode opgeschreven. Zou een goede les voor ons moeten zijn, maar onze politici blijven bezig met het behartigen van hun eigen belangen.

 5. Onder curatele stellen. Ze kunnen het niet alleen. Het zelfde geldt voor St. Maarten en Aruba.

 6. Nederland zal en moet ingrijpen zo kan het echt niet langer.wij kunnen het blijkbaar zelf niet doen.Ik denk het merendeel v/d bevolking zal ook niet meer gaan stemmen.
  Zolang gerrit schotte en de zijne niet achter slot en grendel zitten blijf het gevecht om de macht.Mac Cijntje met criminele zoon laat nu zijn ware judas gezicht zien.Steun zijn zoon ook in het kwaad.Walgelijk.

 7. Sander, De PS regeerde al jaren samen met de MAN en MFK en wisten heel goed wat voor criminelen daar in zitten en ze zijn vanaf het begin medeplichting. Het is een partij die niet te vertrouwen is. MAN had er nooit aan mee moeten beginnen.

 8. Abraham Mossel

  Mensen maak je geen ilusions, deze regering is niet meer te reden, maak je borst maar nat voor de volgend rovers MFK regering ,zij zullen in een spoed en noodtijm de staatkas leeg roven, aangezien ze heel snel moeten zijn voor de Nederland ingrijpt.

 9. Freedomwriter

  MAN heeft de laatste weken aangetoond dat zij niet waardig zijn van de overwinning die ze hebben gehad. Er mist leiderschap, kennis en visie. Buiten dit, lijkt dat de meeste kopstukken van de partijen in de coalitie, puur uit hebzucht en eigenbelang handelen en eigenlijk nooit het algemeen volksbelang voorop in hun ogen hebben. Deze coalitiepartijen en de samenstelling ervan is een reflective van de gekozen wil van het volk als een alternatief om eens eindelijk een hoopvolle toekomst tegemoet te kunnen zien sinds de dramatische gebeurtenissen van 2010 tot heden. Helaas lijkt deze laatste hoop aan alternatief een fata morgana te zijn en het enige wat nu nog kan gebeuren met nieuwe verkeizingen en/of met een nieuwe coalitie is een versnelling van het al neergaande spiraal. De samenleving moet beseffen dat ze het zelf niet meer aankan en dat de enige manier om nog voorspoed te verkrijgen, de vleugels van onze Koninkrijksmoeder is.

 10. Die PS griezel hadden met hun verloren zetelaantal nooit erbij gemogen. 1 grote incompetente zooi, die ms Wiels al die jaren de hand boven het hoofd heeft gehouden. Oerdom gedoe weer.
  Wat een klup.

 11. ik hoop dat er alles aan gedaan wordt om de MFK en Dos Santos buiten te sluiten.
  dat iedereen zijn geweten gaat volgen.(Moses en Braam en de PS)
  men moet toch weten ondanks dat het OM het niet kan bewijzen,
  dat De MFK en de familie Dos Santos de moord op Wiles heeft beraamd.
  dat deze 2 partijen zijn op gericht in het belang van de maffia.

 12. Ik lach me suf uit ergernis en verbazing. Doet me denken aan een soapserie. Waarom niet vanaf het begin met Hustu en MP gevormd? Nee, de voorkeur werd gegeven aan PS. Belangen en ego’s wegen zwaarder. Nu bestaat de kans dat MFK en KDNT een meerderheid zouden kunnen vormen met de afgevallen zetels. Een scenario waar niemand op wacht. Ik neem de PAR het meeste kwalijk in dit geheel. Het afvallen van Braam, goed of slecht, komt uit die hoek. De PAR had zich in het begin ook verzet tegen uitbreiding met Hustu. De MAN valt niets te verwijten. Die heeft al veel water bij de wijn gedaan. De PNP wil mee regeren, ongeacht. Ik zou aanraden om opnieuw te beginnen met een nieuw regeerakkoord en verdeling van de portefeuilles.

 13. Curaçao Independiente

  De ego’s zijn gewoon te groot geworden, zowel PNP als PS hebben amper 2 zetels, maar blijkbaar hebben ze toch genoeg invloed om Curaçao in een politieke crisis te gooien. Weer een bewijs dat de huidige politieke stelsel falliet is. Inplaats dat naar oplossing gezocht tussen partijen, wordt er gedreigd met uitstappen. Tijd dat de gene die wint alleen gaat regeren en de rest maar in de opposititebank!

 14. Zo snel mogelijk de losers van PS drossen. Zitten er alleen maar om Chinese dollars te vangen. Verder hebben ze geen verstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *