30 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | Churandy krijgt Sport Ambassador Award

HomeMediaPFM | Churandy krijgt Sport Ambassador Award
Churandy krijgt Sport Ambassador Award

De Curaçaose atleet Churandy Martina heeft de Sport Ambassador Award toegekend gekregen in de categorie General Sport. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Curaçao Sport Ambassador Award-uitreiking.

Daarmee versloeg hij bodybuilder Roelly Winklaar, die ook voor de Award was genomineerd. Joshua Brenet kreeg eveneens een Sport Ambassador Award in de categorie ‘Beste profvoetballer in het buitenland’. De 22-jarige voetballer was zelf niet aanwezig op het eiland om de prijs in ontvangst te nemen, maar zijn moeder en broertje kregen de Award uitgereikt.

Dit jaar werd ook de Rileyson Ignacio-Award uitgereikt aan veelbelovende softbalspelers ter nagedachtenis van de baseballspeler. Ook Andruw Jones werd tijdens het sportgala geëerd.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

29 reacties

 1. Is sluit niet uit dat Hoedanook de alias van Pik Pisas is.

  Prettige jaarwisseling iedereen, en ik ben benieuwd welke criminelen we volgend jaar gaan vereren!

 2. @Hoedanook:
  De prijs is niet naar Kieft gegaan, maar naar de schrijver van een boek over Kieft.

  Lees en check de volgende keer je eigen linkjes even voordat je deze hier post. Hoef je je de volgende keer niet meer belachelijk te maken.

 3. @Hoedanook:
  het is andersom gegaan: Eurlings WAS minister en werd al in 2010 ridder (niet de Koninklijke overigens, maar van een katholiek clubje) en ging volgens jouw link na zijn ministerspost en ridderding pas in de fout.

  Overigens was het daarna over en sluiten voor Eurlings.

 4. Ach Hoedanook, zolang de YdK een Pik Pisa,s die zo dom is dat hij om zijn eigen naam te spellen op zijn sedula moet kijken, in de Staten over ingewikkelde wetten laat beslissen moet jij je mond houden.

  Zijn voorganger was trouwens Rudney Garmes, voormalig afwashulp van de voormalige Cactus Club.

  Beiden gingen van 1,500 naar 15,000 in de maand toen ze in de Staten kwamen.

 5. Helemaal eens Ramon, en die lijst is nog lang niet volledig.

  Maar het punt is dat in Nederland deze lieden niet vereerd worden, Curacao doet dat wel en noemt stadions en straten naar hen.

  Of geeft ze zelfs een honoris causa diploma.

 6. Ik begrijp het @Chris, maar moet de keerzijde van alles wat Churandy positief in het leven bereikt verwant worden met de beerputtige MFK? Ik denk van niet.

 7. Als de reacties de mate van populariteit aangeven, begrijp ik wel dat Martina breed lachend graag voor Nederland loopt en in USA woont. Na zijn sportcarriere valt er voor hem in Dushi Korsow geen droog brood te verdienen.

 8. Hoedanook, ook een bon ana!

  Ik heb alle respect voor de sportieve prestaties van Martina en Jones, maar met name de laatste heeft zich als onaangepaste proleet gedragen buiten de sport en zich een mooi strafblad bij elkaar misdragen. Zo iemand mag je niet eren en als voorbeeld stellen voor de jeugd.

  En als jij daar anders over denkt geeft dat te denken over jouw integriteit.

 9. Als je succesvol bent in het leven of voor iets staat, zal iemand je daarvoor haten (comes with the territory). Of het nu politiek, religie, zakelijk leven of sporten betreft ,er zullen altijd een paar haters de kop opsteken.

  @Haters (Hans, Chris, Maurice enz.) Weet niet of jullie van honkbal en/of athletiek houden maar wens jullie in ieder geval positieve sportieve ervaringen in 2017. Bon aña!

 10. Belangrijk voor Curacaos talent, zodat ze kunnen leren waar de beste hoerententen zijn, wat openbare dronkenschap is en hoe je je vrouw mishandelt.

 11. Ja, op Curacao hebben we geen moeite met strafbladbezitters. Daarom kiest men er ook 3 (Schotte, Constantia en Thode) in de Staten.

  En laat die nu allemaal net lid zijn van de partij waarvoor Shurendy Martina zo graag reclame voor maakt.

 12. Proficiat Churandy en Andruw!! Beide heren behoren tot het hoogste echelon van hun sport, zijn kampioenen en hebben bijgedragen aan het verbreden de populariteit van hun sport. Beiden ook belangrijk voor Curacaose talent gezien de aankomende Olympische Spelen waar honkbal weer opgenomen is als ‘olympische sport’.

 13. Met zijn tattoos en gouden tanden en vooral zijn uitstraling als het domste jongetje van de klas ook niet echt een rolmodel.

  Om over zijn vrijage met de MFK nog maar niet te spreken. Al is daar wel enige symboliek: beiden kunnen niet tussen de lijntjes blijven.

 14. Andruw Jones heeft zich in zijn priveleven schandalig gedragen, en daar zelfs een strafblad aan over gehouden.

  Iemand kan nog zo’n goede sportman (geweest) zijn, je vereert hem niet en noemt zeker geen straat en stadion naar hem zoals Curacao gedaan heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties