PFM | Camelia-Römer overlegt met staatssecretaris Dijksma over vliegverbod

Zowel aan de Amerikaanse als de Nederlandse overheid is aangeboden zelf luchtvaartinspecteurs te sturen om de vliegtuigen te controleren. Volgens het Antilliaans Dagblad is dat aanbod geaccepteerd.

Zowel aan de Amerikaanse als de Nederlandse overheid is aangeboden zelf luchtvaartinspecteurs te sturen om de vliegtuigen te controleren

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Suzy Camelia-Römer heeft overleg gevoerd met de Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma over de situatie van Insel Air.

Dit nadat – in navolging van een maatregel van het Amerikaanse consulaat voor haar personeel – ook Nederland donderdag besloten heeft dat ambtenaren – ook dus niet die van Caribisch Nederland – niet mogen vliegen met de maatschappij zolang er onduidelijkheid bestaat over de veiligheid van de toestellen.

Camelia-Römer wees er op dat al eerder aan zowel aan de Amerikaanse als de Nederlandse overheid is aangeboden zelf luchtvaartinspecteurs te sturen om de vliegtuigen te controleren. Verder benadrukte ze opnieuw dat de Curaçaose overheid en burgerluchtvaartautoriteit CCAA toestellen niet laten opstijgen voordat ze veilig zijn bevonden. Los van het feit dat sinds augustus vorig jaar de controle geïntensiveerd is, heeft CCAA ook 5 gerenommeerde bedrijven – 4 Amerikaanse en 1 Canadese – om een offerte heeft gevraagd voor een grondig en onpartijdig onderzoek van Insel Air. Van de drie Fokkers die op Curaçao geregistreerd zijn, staat er momenteel één aan de grond voor revisie.

Vandaag krijgt een tweede een onderhoudsbeurt, de derde vliegt gewoon. Voor de toestellen die op Aruba staan geregistreerd is de Arubaanse luchtvaartautoriteit verantwoordelijk. Vanaf 30 januari jl. wordt op de routes waarop deze vliegtuigen werden ingezet, gevlogen door verschillende charterbedrijven die zijn goedgekeurd door CCAA.

Op de foto Sharon Dijksma

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Camelia-Römer overlegt met staatssecretaris Dijksma over vliegverbod

 1. Hoe dan ook, grootaandeelhouder van der Kwast blijft grootverbruiker in de Heeren, dus via de accijns op zijn consumptie verdienen we die 30 miljoen in een bodemloze put gestort belastinggeld langzaam maar zeker terug.

 2. Ik ben ervan overtuigd dat er wel capabele mensen zijn te vinden op Curacao,maar. die willen niet gebruikt worden door de politiek of corrupte bedrijven zoals een groot accountants kantoor of in dit geval Insel air. Zolang de aandeelhouders daarvan en de directie blijkbaar beschermd moeten worden door o.m. bepaalde politici zullen die mensen pertinent niet beschikbaar zijn voor het aanpakken van onze problemen.

 3. Hans Lesterhuis

  Ik ben het volstrekt eens met Rens. Soortgelijke voorbeelden zie je bij de Isla (China weet het), de dokmaatschappij (Daamen doet het), het hotelwezen (St Barbara, Kura Hollanda en Plaza-Punda: Chata weet het niet meer ) en het Sehos (Berenschot voelt het).
  Het nieuwe kabinet kraakt in haar voegen terwijl juist daadkracht ontbreekt op dit soort dossiers.
  De luchtvaart is de levensader voor de eilanden en goed onderwijs de basis van de economie. Prestatiecontracten invoeren in de politiek (no cure no pay), begin daar eens mee. Je hebt 4 jaar de tijd om dit te bereiken, we rekenen na 4 jaar af (met geld en niet met populariteit). De dienstbaarheid naar de bevolking is nog nooit zo laag geweest.

 4. En nu gaan we Nederland om hulp vragen omdat een privé luchtvaartbedrijf er een rotzooi van heeft geschopt en dus ook de veiligheidsregels aan zijn laars heeft gelapt wat heeft geleid tot het doen uitgaan van waarschuwingen en een verbod om met Inselair te vliegen. Het geeft ook wel de non kwaliteit aan van de lokale luchtvaartautoriteit dat men een Canadees en Amerikaanse bedrijven wil inhuren om uit te zoeken of het al dan niet veilig is. Deze soap wordt steeds lachwekkender, de eerste 33 miljoen is al bijna op aan vliegtuigen huren en allerlei andere zaken om “het gezicht” te redden en nu gaan we dan ook nog eens externe bedrijven inhuren om voor het oog van de wereld deze trieste maatschappij nog wat geloofwaardigheid te geven. Een externe Ceo was al aangetrokken, wanneer geven we eens toe dat we zelf niets in huis hebben om een dergelijk bedrijf goed te kunnen runnen? Je zou zeggen dat na alle lokale totale mislukkingen op luchtvaartgebied dat we tenminste iets geleerd zouden hebben. Het blijkt dus van niet want we zijn op weg naar de zoveelste bodemloze put van ons “glorieuze” luchtvaartgeschiedenis.

  Hoeveel belastinggeld moet er nog bij? En waarom heeft de lokale luchtvaartautoriteit niet eerder ingegrepen maar gewacht totdat de financiële problemen zo groot waren dat het domweg niet meer ging? Je zou kunnen stellen dat indien de lokale luchtvaartautoriteit wel zijn werk en ook eerder had uitgevoerd, dat het dus nooit zover had kunnen komen en dat er dus nu niet allerlei bijkomende zaken aan het licht waren gekomen, waarvan de vliegveiligheid toch niet de minste is Ik durf de stelling wel aan dat de lokale luchtvaartautoriteit dus een deel van het probleem is zoals nu de feiten worden gepresenteerd, en dus indirect mede schuldig zijn aan het totale debacle. Men heeft op de typische Curaçaose manier de boel de boel maar gelaten, zo komt het op mij over, het zal allemaal wel goed gaan.. toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *