PFM | Buschauffeurs willen zelf tarief bepalen

Buschauffeurs willen zelf tarief bepalen

Buschauffeurs willen zelf tarief bepalen

De buschauffeurs gaan zelf hun tarieven berekenen. Dat is volgens het Antilliaans Dagblad door vakbond Sindikator Transporte Uni zondagavond tijdens de algemene ledenvergadering besloten.

De minister van Economische Ontwikkeling zou hier volgens de vakbond wel wat voor voelen. Er werd eerder een rapport opgesteld door de soab over deze tarieven. Door de buschauffeurs is besloten dit rapport niet te accepteren. De chauffeurs zouden zelf hun tarieven uitrekenen en de overheid zou hier een plafond in willen bepalen.

In de eerste week van mei wordt dit plan met de minister besproken. Ook is tijdens de algemene ledenvergadering besloten dat er ook moet worden betaald voor kinderen boven de twee jaar die op schoot meereizen. Eerder was dit gratis.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Buschauffeurs willen zelf tarief bepalen

  1. De chauffeurs van de kleine busjes gedragen zich als een losse boevenbende die de wettelijke regels aan hun laars lapt.
    Door intimidatie en verbal geweld ( wie herinnerd zich nog het voorval enkele jaren geleden waarbij een Yu di Korsow een schedelbasisfractuur opliep door doorgedraaide buschauffeurs , nota bene onder leiding van de grootste schreeuwlelijk Helmin Wiels ) proberen zij al Jaren hun Eigen zin door te drijven.
    Ook hun gedrag in het verkeer roept vaker irritatie op daar zij ook de verkeersregels aan hun laars lappen.

  2. Al je in de bus stapt sluit je in wezen een contract met de chauffeur. Dit is een kwestie tussen aanbieder en afnemer. Als er geen concurrentie is, loopt dit dus verkeerd af voor de afnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *