PFM | Bus wordt duurder

Vooral in de avond- en nachturen is er een flinke stijging. Wie tussen 20:00 en 24:00 uur de bus pakt, betaalt 25 tot 50 cent meer. Tussen 24:00 en 6:00 uur kan een ritje zelfs 1 gulden duurder zijn.

Met de bus naar of van luchthaven Hato wordt per 1 juli duurder. Vanaf volgende week betaal je 2,90 gulden voor de busrit. Dat is een verhoging van 15 cent.

De tarieven voor de kleine en middelgrote bussen gaan op bijna alle routes per 1 juli ook omhoog. Vooral in de avond- en nachturen is er een flinke stijging. Wie tussen 20:00 en 24:00 uur de bus pakt, betaalt 25 tot 50 cent meer. Tussen 24:00 en 6:00 uur kan een ritje zelfs 1 gulden duurder zijn.

Alleen de busrit in het stadsdistrict blijft 2 gulden. Volgens de minister van Economische Ontwikkeling heeft de stijging te maken met de verhoging van het minimumloon en de hogere gemiddelde brandstofprijs.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Bus wordt duurder

 1. Postman441

  @Fred, dat is nou het gevolg van de chaos bij openbaar vervoer op Curaçao. Niets is geregeld. Dat is niet waar. Geregeld is dat er bussen rijden, soms en soms niet.

 2. Fred Schiedam

  Informatie over routes, lijnkaartjes, dienstregelingfolders, haltevertrektijden: dit alles ontbreekt, zowel op papier als op de website van ABC. Zoek maar uit hoe je van een willekeurige woonwijk op Curacao bijv. naar Hato komt en dat dan liefst met één buskaartje.
  Er is geen samenhang tussen alles wat zich als Openbaar Vervoer presenteert. De coördinerende hand van de Overheid ontbreekt ten enen male.

 3. Voor veel mensen, mn op Banda B., waar veel eenoudergezinnetjes wonen zal iedere 10 of 15 cent dramatisch worden.
  Nu al gaan veel kinderen daar niet naar school omdat de moedertjes d bus niet kunnen betalen.
  Slecht dus, vooral omdat er geen transfers ook zijn.
  Je betaalt per rit.
  Slecht, slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *