PFM | Benjamin terug op Sint Maarten, hersendood verklaard

Benjamin Gamali (KPSM) | Foto Judith Roumou

Benjamin Gamali (KPSM) | Foto Judith Roumou

Gistermiddag is agent Gamali Benjamin, ook bekend als Benji, teruggevlogen naar Sint Maarten vanuit de Dominicaanse Republiek. Hij werd daar korte tijd behandeld voor diverse ernstige kogelwonden – onder andere één in zijn hoofd – die hij opgelopen had tijdens een overval afgelopen woensdag. De Daily Herald meldt dat veel auto’s stopten langs de weg toen de ambulance met de agent vanaf het vliegveld naar het Sint Maarten Medical Center reed. Veel mensen hadden zich bij het ziekenhuis verzameld waar een emotionele ontvangst volgde.

Hoop is er niet meer voor Benjamin. Hij werd in het trauma centrum in de Dominicaanse Republiek hersendood verklaard.

Intussen maakte de politie bekend iemand te hebben gearresteerd die mogelijk betrokken was bij de fatale overval maar het zou niet de gevluchte tweede overvaller zelf zijn. De aangehouden 23-jarige man, een zanger, moest in het ziekenhuis worden opgenomen voor behandeling van twee schotwonden.

Onduidelijk is of hij die opgelopen heeft tijdens zijn arrestatie. Eén overvaller werd al direct na de roof gepakt. Hij was door schoten van een andere agent ter plaatse geraakt.

Bron: ParadiseFM

13 Reacties op “PFM | Benjamin terug op Sint Maarten, hersendood verklaard

 1. Joep Meloen

  @ Herman

  LOL !!!!

 2. stanley Held

  Lei, ik proef zoals bij alle anderen dat u teleurgesteld bent in onze democratische rechtspraak. Is een afspraak die wij na het code penal hebben gemaakt. Die rechter heeft in haar opleiding geleerd dat zij niet zonder meer het recht mag uitspreken. Zij heeft gekeken naar wat er werd aangedragen. Daarna heeft zij het recht uitgesproken. Wat mij verbaasd , is dat dat niemand in hoger beroep gegaan. Daar heeft u drie rechters. Dat u en de overigen mevrouw Lips, kwalijk nemen, geeft aan dat u het onze rechtssysteem niet respecteert of wil veranderen, uw goed recht. Ga stemmen en vraag om uw systeem te implementeren, Succes.
  oniet kent. Als de rechter in eerste aanleg naar uw denken fout zit kunt u verder. Om een rechter in eerste aanleg aan te vallen en haar hele leven zuur te maken vind ik erg. Ik zou haar vragen om daar te blijven. Zij mag voor mij blijven. Heb respect voor het r ht. Of worden wij een dictatoriaale land. Wilt u ook niet hebben. Of ni re t

 3. Lips should seal her lips and watch this:

 4. Uiterst treurig.

 5. Dat was inderdaad een gotspe.
  In het vonnis van Lips werd met geen woord gerept over het feit dat de doodrijder geen rijbewijs had. Gaf dus ook geen strafverzwaring. Is de rechter dan seniel ?
  Schunnig gewoon. Is er dan geen hoger geplaatste die Lips onder uit
  de zak geeft? Of dekken ze elkaar allemaal ? Ik neem aan dat Navarro tijdens zijn bezoek aan Nederland en in de gesprekken met Justitie aldaar over de noodzaak van versterking van de rechterlijke macht ook Lips als voorbeeld heeft aangehaald.
  (en er zijn nog meerdere vonnissen van Lips waarbij je je afvraagt of ze wel bij de tijd is dan wel of zij mogelijk een vreemde rol speelt).

 6. stanley Held

  Nee, Brenda heeft niets met deze trieste zaak te maken.

 7. Marcus, er komt een dag dat mensen die minder laf zijn dan jou vonnissen van Irma Lips niet meer pikken en zelf recht gaan zoeken.

  En ik heb daar alle begrip voor.

 8. Geloof niets, maar de rechter alles, Stanley.

  Het signaal dat rechter Irma Lips met haar idiote vonnis in de Road Runners zaak afgaf was: rijdt maar vrolijk zonder rijbewijs, onder invloed en met topsnelheid: justitie en daarmee de maatschappij tolereren dat.

  Het is makkelijk schrijven op dit forum Stanley, als je het leed van slachtoffers van door softie Lips vrijgesproken criminelen niet kent. Dat leed heeft voor jou en Irma Lips blijkbaar geen gezicht.

 9. Stop met uitkramen van onzin

 10. stanley Held

  Zeer triest. Moet hier mijn diepe medeleven betuigen, aan de familie en de collega’s van deze agent. Vervolgens vraag ik mij af wat hier geloof en een rechter mee te maken hebben.

 11. Als Irma Lips in deze zaak uitspraak moest doen, zou ik me ernstig zorgen maken over haar veiligheid daarna.

 12. De daders kunnen wat mij betreft uitgeleverd worden aan Islamatische Staat (IS) met een t-shirt aan waarop staat ‘Fuck Allah’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *