PFM | BAM vernielt onnodig koraal bij aanleg tweede megapier

In opdracht van projectontwikkelaars  Eduardo de Veer en Rudy Pizziolo

Projectontwikkelaar van de tweede megapier, BAM, heeft volkomen onnodig een strook zeebodem omgeploegd met gezond en levend koraal.

Zowel stichting Carmabi als Curaçao Ports Authority hebben dat met verbijstering geconstateerd, meldt de Amigoe. Het gaat om een strook in ondiep water van ruim 540 meter lang en gemiddeld 50 meter breed naast het Veneto Holiday Beach Hotel.

Directeur van Carmabi Mark Vermeij (foto) zegt dat hij nog nooit zoiets stompzinnigs heeft meegemaakt. CPA-directeur Humberto de Castro verklaart dat het ‘schokkend en onacceptabel’ is.

Carmabi werd afgelopen weekend op de situatie geattendeerd door duikers van duikschool Goby Divers. Die vonden werkzaamheden van BAM ter plaatse ‘vreemd en verdacht’. De eigenaresse van de duikschool zegt dat het koraal nu vrijwel verwoest is.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | BAM vernielt onnodig koraal bij aanleg tweede megapier

 1. Abraham Mossel

  Carmabi komt altijd met hun BLUBers als het schip al gezonken is. kom eens met iets uit uw eigen kokker. daar wordt de stichting voor betaald??.

 2. Schrikbarend en schokkend erfgoed zo te beschadigen. Dit is niet uit te leggen, aan niemand.

 3. CPA vindt het schokkend en onacceptabel wat BAM in hun opdracht uitvoerd. Wat een nonsens. Lees het stuk over claim erven Maal nog maar eens samen met het onderstaand artikel van Glen. 1+1=2

  https://knipselkrant-curacao.com//ad-schadeclaim-maal-dreigt-opnieuw/

 4. Dat is geen gewone lompheid, het beschermde koraal zat beetje veel in de weg.
  Triest.

  https://knipselkrant-curacao.com//pfm-beschermd-koraal-op-plek-tweede-megapier/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *