29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PFM | Atacho: ‘Besluit om rol van gouverneur bij (in)formatie te beperken is serieus’

HomeMediaPFM | Atacho: ‘Besluit om rol van gouverneur bij (in)formatie te beperken...
Motie gisteren door Staten aangenomen zonder oppositie

De motie die gisteren door de meerderheid van de Staten is aangenomen om de politieke rol van de gouverneur bij de formatie in te perken, is niet zonder meer terzijde te schuiven.

Dat heeft Pedro Atacho, voormalig Statenvoorzitter en oud-informateur, tegen de Amigoe gezegd. De 12 aanwezige Statenleden, de oppositie ontbrak, namen de motie aan die bepaalt dat een informateur of formateur door de Staten moet worden aangewezen en niet door de gouverneur. Volgens Atacho is het ook logisch dat het parlement dat door het volk gekozen is bepaalt wie een regering probeert te formeren.

Ook in Nederland is de Tweede Kamer sinds 2012 daarvoor verantwoordelijk en niet meer, zoals voorheen, de koning of koningin. Mocht een nieuwe meerderheid in de Staten het besluit van gisteren willen terugdraaien, dan moet daarvoor een nieuwe motie worden aangenomen, aldus Atacho.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Nee hoor heer Atacho
  Een minister/kabinet kan een motie gewoon niet uitvoeren. Als er dan geen motie van wantrouwen wordt aangenomen is die motie gewoon van de baan. ( voorbeelden te over in Nederland).
  Aangezien we een nieuw kabinet krijgen, verdwijnt deze motie gewoon onderop bij de stapel “te archiveren” in de onderste lade.

 2. @Shon Pe,

  Well put Pedro!!!!!
  Deze meneer die z.g. “Trots is op Curacao” zelf vergeet is het feit dat het tijd wordt dat de Gouverneur inderdaad enkel de vertegenwoordiger van de Koning is hier te lande, en niets meer dan dat!!!!!!!
  Politieke betrokkenheid van de Gouverneur is niet van deze tijd…….. Zelfs in Nederland al jaren niet!!!!!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties