PFM | Ambtenaren 2 januari vrij

Ambtenaren zijn maandag 2 januari vrij, voor zover de dienst dat toelaat

Ambtenaren zijn maandag 2 januari vrij, voor zover de dienst dat toelaat. Dat heeft de Raad van Ministers gisteren besloten, schrijft de Extra.

De kersverse minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ruthmilda Larmonie-Cecilia legt verder in de krant uit dat het echt niet mogelijk was om de eindejaarsbonus voor ambtenaren te verhogen. Zij hebben nu 135 gulden bonus gekregen, in 2012 was dat nog 250 gulden.

Maar benadrukt ze, de overheid waardeert de toewijding van de medewerkers. De vrije dag geldt dus voor ambtenaren zover de dienst het toelaat. Dat betekent, legt de minister uit, dat bijvoorbeeld politie en brandweer wel moeten werken.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Ambtenaren 2 januari vrij

 1. Dat scheelt weer een berg nutteloos papier.

 2. Productiviteit is voor ambtenaar een scheldwoord. Altijd geweest.

 3. Ongelooflijk!!

  Wederom krijgen de ambtenaren hun zin!!
  Het argument dat de bonus ( een vergoeding die de werkgever kan uitbetalen maar waarvan de hoogte niet verplicht is) te laag zou zijn is buiten proporties! De minister gaat hier volledig voorbij aan het feit dat ambtenaren, zoals zo vaak steeds weer hun gelijk krijgen terwijl de diensten die ze daartegenover stellen uiterst miniem zijn.
  Overal waar werk door ambtenaren uitgevoerd dient te worden ontstaan langere wachttijden omdat de ambtenaren zoveel en zovaak hun ” rechten” dienen gerespecteerd te worden.
  De gewone burger, die afhankelijk is van de overheid kan dus wederom iets langer wachten voordat de overheid ( lees de ambtenaar) de benodigde dienst verstrekt!!

 4. Ik denk niet dat we merken dat ze niet werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *