30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:56

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Alex Rosaria stopt als leider PAIS

Rosaria stapt op
Rosaria stapt op | Extra

Alex Rosaria trekt zich terug als leider van politieke partij PAIS. De voormalige regeringspartij wist niet genoeg stemmen binnen te halen om een zetel te verkrijgen.

Voormalig Statenvoorzitter en PAIS-lid Mike Franco zegt tegen het Antilliaans Dagblad dat er nu voor de partij een periode van bezinning aanbreekt waarbij de vraag is of ze door zullen gaan.

PAIS-lid Alison Manuel laat tegen de Èxtra weten dat er nu zal worden bekeken waarom mensen PAIS tijdens het stemmen links hebben laten liggen. De lichtblauwe partij kreeg in totaal 3651 stemmen, niet genoeg voor een zetel. De partij gaat de campagne vergelijken met die van andere partijen en zal daar lering uit trekken, voor het geval dat ze wel besluiten over vier jaar weer me te doen aan de verkiezingen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. @ Redactie

  laat publicatie van mijn bovenstaande reactie maar achterwege. Gezien het tijdstip waarop ik dit instuurde zal het dan niet meer op “recente reacties” verschijnen maar ergens op pagina 5 , hetgeen niemand meer leest. Jammer van de door mij genomen moeite.
  (overigens met grote waardering voor uw KKC-activiteiten !)

 2. Wij danken Alex om ons te leren hoe het niet moet. PAIS kwam destijds als protest-alternatief op PAR en als tegenpool van het schooiergedrag in de politiek. Helaas heeft de partij zijn imago nooit waar gemaakt. Los van de slappe houding van Rosaria, waarvan tientallen voorbeelden zijn te noemen, heeft PAIS weinig tot niets bijgedragen. Ook ex-Minister Stanley Palm van Economische Zaken was zeker geen aanwinst voor PAIS. Om hem niet rechtstreeks waardeloos te noemen. Men moet niet vergeten dat de afgelopen jaren heel veel leden de partij hebben verlaten uit onvrede. Dit is de voornaamste reden voor de afbraak van de partij. De kern van PAIS is niets anders dan een groepje jeugdvrienden die een enorme kans hebben gekregen op het juiste moment. Deze kern heeft het ook verprutst voor de rest. De vrienden waren niet bereid de commissariaten en andere voordelen op te geven voor politieke principes. Ook dulde ze geen inspraak of adviezen van derden. We zullen ze niet missen, maar bedanken ze wel voor de les waar nu UKH en MP, als ook MAN, PAR en PNP, voor moeten hoeden.

 3. Inderdaad @ Sander, PAIS heeft er voor gezorgt dat die narcist Gerrit de Raaf niet eerder het roer heeft kunnen over nemen, het was blijven zitten of verzuipen, en als dat laatste was gebeurd dan had het volk curacao helemaal naar de kloten geweest ja nu al. En laten we de PAR ook niet vergeten, ook die hebben geholpen om oom Gerrit de Raaf van de macht te weerhouden.

 4. Ooit zei HET KABINET CONTROLEREND STATENLID ROSARIA bij vragen oproepende activiteiten van andere partijen binnen zijn coalitie dat dat hem niet aanging en dat dat door die partijen dan maar opgelost moest worden ! Hij deed voor mij daarmee de democratie geweld aan want hij voerde zijn taak niet uit als Statenlid. Hij zat er voor zichzelf en niet als volksvertegenwoordiger. Toen was voor mij de maat vol. PAIS: over en uit.

 5. PAIS heeft inderdaad geregeerd in een moeilijke tijd, maar de uitdaging is dan juist om te bewijzen dat je een echte kapitein bent om een boot te besturen. In dit geval heeft Rosaria zich als een kapitein van redevoering gepresenteerd en heeft verschillende wantoestanden die onder zijn neus gebeurde, laten plaatsvinden. Daarnaast heeft de weg met de minste weestand gekozen om de financiele problemen van het land op te lossen, door deze te verhalen op de onschuldige ouderen en belastingbetalers van het eiland om het begrotingstekort weer in balans te brengen. PAIS had de echte veroorzakers van deze wantoestand moeten aanpakken, die nu gewoon nog vrij rondlopen en in luxe leven. Zo’n aanpak in combinatie met meer nederigheid vanuit zijn team, empathie en cohesie met de bevolking had dan wellicht voor een verdubbeling van zetels gezorgd.

 6. De lering dat Pais had moeten trekken is dat bij de vorige verkiezingen men ‘uit protest’ voor Pais heeft getemd. Vervolgens zet Pais een aantal mensen die niet aan de verkiezingen hebben meegedaan (Martina, Navarro, v/d Horst) op ministerposten in de veronderstelling dat dat voldoende zou zijn om stemmen te trekken bij de volgende verkiezingen. Pais hield de ministerposten van Bestuur, Justitie en Economie. Met Justitie hadden zij kunnen scoren. Nog steeds hebben wij de “seatbelt” vast op verzoek van Navarro voor wat er komen gaat…. Economie, een belangrijk onderwerp bij elke verkiezing, hebben zij uiteindelijk weg moeten doen omdat de Pais-Ministers er niets van bakte. Campagne voeren en campagne voeren op Curacao kent zijn bijzonderheden als het gaat om bekendheid te krijgen of bekendheid te geven aan gevoerd beleid. Pais was niet adequaat voorbereid voor de verkiezingen en met vertrek van familie Martina terug naar MAN was het resultaat voorspelbaar

 7. De lering dat Pais had moeten trekken is dat bij de vorige verkiezingen men ‘uit protest’ voor Pais heeft getemd. Vervolgens zet Pais een aantal mensen die niet aan de verkiezingen hebben meegedaan (Martina, Navarro, v/d Horst) op ministerposten in de veronderstelling dat dat voldoende zou zijn om stemmen te trekken bij de volgende verkiezingen. Pais hield de ministerposten van Bestuur, Justitie en Economie. Met Justitie hadden zij kunnen scoren. Nog steeds hebben wij de “seatbelt” vast op verzoek van Navarro voor wat er komen gaat…. Economie, een belangrijk onderwerp bij elke verkiezing, hebben zij uiteindelijk weg moeten doen omdat de Pais-Ministers er niets van bakte. Campagne voeren en campagne voeren op Curacao kent zijn bijzonderheden als het gaat om bekendheid te krijgen of bekendheid te geven aan gevoerd beleid. Pais was niet adequaat voorbereid voor de verkiezingen en met vertrek van familie Martina terug naar MAN was het resultaat voorspelbaar.

 8. Wij hebben in 2012 vor PAIS gestemd, wel erg teleurgesteld in te weinig concrete maatrgelen die voor de burger van belang zijn geweest, teveel ingestemd met de PS een voor mij onvoorstelbaar vreemde partij en die er nota bene na zoveel ministers wielingen niets van gebrouwen heeft.
  PAIS heeft er eveneens voor gezorgd dat de burger het vertrouwen heeft verloren door bv nauwelijks enig tegenwicht t hebben gegeven dat de zaak Marvelien nooit verder is behandeld, ergo steed werd uitgesteld en dat na de diverse rapporten en d laatste de SOAB.
  PAIS had zich hiertegen moeten verzetten. Ook hebben zij niets maar dan ook niets gedaan vwb de gezondheidszorg, niet hun portefeuille maar wel in coalitieverband.
  Het is toch te gek voor woorden dat er nu – doordat er geen noodzakelijke operaties kunnen worden gedaan – mensen 6 mnd op d wachtlijst voor een op oeten staan. Verder gaat iedereen er maar gemakshalve aan voorbij dt er heel veel OK ass niet kunnen werken, chirurgen hun werk niet kunnen uitoefenen, dat het uitzenden mondjesmaat gebeurt doordat de SVB failliet is.
  Verder is het slecht gesteld met het onderwijs, ik heb Rosaria nooit daarover gehoord binnen hun coalitie en dat vind ik een uiterst slechte zaak.
  Het heeft niets met intelligentie te maken zoals ik in het AD las vanochtend, wel het welzijn en welbevinden van 1/4 an de mensen hier op het eiland. Dan kan niemand het toch vreemd vinden dat juist die mensen die vaak niet verder denken dan overleven, achter figureen als mavo S en dikbuik dS staan. Zorg dat je bevolking goed onderwijs heeft dan zul je zien dt dze partijen de volgende keer niet eens meer voor komen of decimeren.
  En als klap op de vuurpijl Palm weer verkiesbaar te stellen denk ik dat veel stemmers hebben gedacht dit is de bekende druppel.
  Ik begrijp mevr @Trouwborst dan ook niet helemaal.

  In ieder geval hebben wij – zelfs pas in het stemhokje -besloten te gaan voor stabiliteit en betrouwbaarheid en werd het Koeiman.

  In ieder geval met de halvering van de people’s party zullen haatdragende figuren zoals Raveneau niet meer terugkeren. Zij kan ‘genieten van haar welverdiende’ wachtgeldregeling.

  Ik ben er in ieder geval voor dat de wachtgldregeling voor politici hier op het eiland wordt verlaagd. Dus ik hoop dat onze nintegere partijen hier aandacht aan besteden.

 9. ik vind het ook jammer…. een eerlijke partij zonder hoogmoed zoals de PAR wel altijd was.
  met intelligente mensen die redelijk transparant probeerden te blijven.
  daarom heb ik wel hierop gestemd.
  jammer van mijn verloren stem.
  de fout zat hem in Marvelyne Wiels en die domme rookwet (net of er niets anders belangrijks te doen was)…
  ze hebben geprobeerd de regering de 4 jaar vol te laten maken omdat anders Schotte zijn come back kon maken.
  daarom hebben ze niet hard opgetreden tegen de bitch van Den Haag.
  kwam heel laf over, dat wel….maar in de politiek is het schipperen.

 10. Rosaria heeft zich als de coward of the country getoond als partijleider van Pais, die alleen geinteresseerd was in het krampachtig vasthouden van zijn zetel.

  Het niet optreden in de affaire Fraudelyne Wiels was dodelijk voor hem en Pais. In plaats van ballen te tonen en desnoods het kabinet te laten vallen hield hij angstvallig vast aan zijn stoel, liet Fraudelyne doorfrauderen waarmee hij volledig door de mand viel en compleet ongeloofwaardig werd.

  Door zijn laffe houding kon hij enkele maanden blijven zitten in de Staten maar werd er bij de verkiezingen vervolgens keihard met hem afgerekend.

  Had hij ballen getoond dan was het kabinet misschien gevallen, maar was hij met Pais bij de verkiezingen voor 4 jaar een van de grootste partijen geworden.

  Rosaria en Pais hebben een mooie toekomst achter zich.

 11. Roadrunner, helemaal met je eens. Als partij die integriteit hoog in het vandaal droeg, hebben ze niet thuis gegeven. Zeker als het ging om de coalitie partners. Over het algemeen geen slecht beleid gevoerd, maar ze hadden gewoon meer ballen moeten tonen. En de zaken die ertoe deden met daadkracht aanpakken en niet alleen aangeven hoe zij het zouden aanpakken als het om een lid van de eigen partij ging. Bijv in geval van nw Wiels.

 12. Voorbeelden? Ze hadden hard moeten optreden tegen Marvelyne Wiels, als zou het een breuk hebben betekend. Ze hadden hun mond wijder open moeten doen tegen de 80/20 regeling. Ten derde, men gaf aan een nieuwe partij te zijn zonder de oude garde, en laat vervolgens een overloper toe in hun lijst. Het feit dat Moses meer stemmen heeft getrokken dan PAIS geeft al wel aan waar het verkeerd ging.
  Ze hebben goede zaken gedaan en rust gebracht in de turbulente situatie, maar ze worden afgerekend op de laatste acties.

 13. Misschien niet van Van der Horst, maar Alex zelf is de schuld door zijn uiterst laffe houding. Voorbeeld: het land stond in ‘brand’ en waar komt Alex mee? Een voorstel voor een rookverbod in openbare ruimtes. Op zich niets mis mee, maar op dat moment totaal buiten de context. En zo zijn er meerdere voorbeelden. Neem alleen maar de uiterst slappe houding t.o.v. Marvelyn Wiels.
  PAIS was 4 jaar geleden meer een protest partij tegen de PAR, die nodig uit z’n winterslaap moest worden geschud.

 14. @ Joscelin, hadden ze maar lef getoond, dan was de uitslag vast anders.
  Ik lees niet anders hoe menigen aangeven dat AR geen daadkracht toont.
  Kom anders met voorbeelden.

  Wat PAIS-lid Alison Manuel aangeeft… “Als de kalf verdronken is…….”.

 15. PAIS heeft de nederlaag niet verdiend en Alex evenmin na hun inzet en fundamentele resultaten voor deugdelijk bestuur!

  Ze hebben lef gehad om bestuursverantwoordelijkheid te nemen als underdog partij naast een niet zo zuivere PS, na de puinhoop van Schotte met zijn MFK. PAIS mensen hebben daadkrachtig opgetreden, ook met gevaar voor eigen leven. Sommige maatregelen waren pijnlijk noodzakelijk om erger te voorkomen.

  Petje af voor hun werk!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -