PFM | Acht illegale migranten uit Venezuela aangehouden

Kustwacht houdt 8 Venezolaanse bootvluchtelingen aan

Afgelopen nacht hebben eenheden van de Kustwacht in het Caribisch gebied 8 illegale migranten aangehouden en overgedragen een het Korps Politie Curacao.

Om 01.45 uur detecteerde de kustwachtradar een onbekend vaartuig bij Fuikbaai. Het vaartuig werd onderschept door een Super RHIB van de Kustwacht en de vier opvarenden zijn aangehouden en overgebracht naar het Kustwachtsteunpunt op de Marinebasis Parera. Daar zijn de vier overgedragen aan het KPC.

De personen zijn afkomstig uit Venezuela. Rond dezelfde tijd vannacht hield Santa Barbara Security vier verdachte personen aan die bij het beachresort aan wal waren gekomen. Vlak voor de overdracht aan het KPC wisten zij echter te ontsnappen. Door een gezamenlijke actie van Kustwachteenheden, het KPC, en Santa Barbara Security zijn de vier alsnog gearresteerd en overgedragen aan het KPC.

Ook hier betreft het vier uit Venezuela afkomstige illegale migranten. De kustwachthelikopter heeft het gebied verder doorzocht naar mogelijk nog meer aan land gekomen personen, maar heeft niemand meer aangetroffen.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *