PFM | 85 procent gedetineerden Curaçaoënaars

Geen Europese Nederlanders meer

Geen Europese Nederlanders meer

Bijna 85 procent van de gedetineerden in het Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK) zijn Curaçaoënaars. Dat laat gevangenisdirecteur Urny Floran weten tegen het Antilliaans Dagblad.

Er zitten geen Europese Nederlanders vast in de Koraal Specht gevangenis maar wel zeventien Colombianen, twee Haïtiaan, vijf Jamaicanen, elf Dominicanen, achttien Venezolanen, een inwoner van St. Kitts en een Surinamer.

Het is het eerste jaar dat er geen Europese Nederlander meer vast zit in de SDKK-gevangenis.

Bron: ParadiseFM

59 Reacties op “PFM | 85 procent gedetineerden Curaçaoënaars

 1. Je hebt gelijk! Willem kan inderdaad niet met ome Willem vergeleken worden, ik heb genoten van zijn ‘broodje poep’ liedje.. Ach, maar ik doe niet zo moeilijk, dan wordt het gewoon Ome Willempie. Ik heb het fotootje gewoon gegoogeld hoor, bij afbeeldingen zijn er honderden in alle maten en kleuren..hier nog 1 voor Willem aka Ome Willempie van kk.Curaçao;

  http://image.slidesharecdn.com/willempiehoorjeoveral-130322083353-phpapp02/95/willempie-hoor-je-overal-2-638.jpg?cb=1363941347

 2. Hiephoi hoi hoi hoi, ik ben zo blij, zo blij, dat ik de hoofdprijs binnen heb gesleept..tralalala lala lalalalalalalalalaaa.. Hey Sonnyboy, kan ik de de voettocht door het leeuwenpark omruilen voor een ietwat minder gevaarlijke voettocht? door het vogelpark bijvoorbeeld???? :)- 😆

 3. Señor Mano, je zult wel een extra verbinding in je hersens hebben die ik totaal mis want ik kan je helemaal niet volgen.

  B.t.w. dat fotootje is Willempie en niet ome Willem. Maar dat kun je ook op Wiki vinden.
  Ome Willem: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Film_van_Ome_Willem

 4. BINGO voor Mano. De cryptische voor donkerzwart, is inderdaad “dubbel lichtzwart”
  U wint een gratis voettocht door het leeuwenpark. Gefeliciteerd ?☺️?

 5. O mijn hemel, Sonnyboy, zeg mij niet dat je aan het flippen bent geslagen… zie je soms dubbel? 😆

 6. Helaas… te laat, de 60 minuten zijn voorbij. 0 punten voor de vraag. Maar… 200 bolus punten voor “het te kakken zetten”
  U mag doorgaan naar de volgende vraag: “wat is zwarter, lichtzwart of donkerzwart?

 7. 100 punten, u mag doorgaan naar de volgende vraag?

 8. Je hebt het glad mis Sonnyboy, laat het nou zo wezen dat ik vrijwel nooit Winkler prins inzie, ik bezit ook winkler prins encyclopedie. Wikipedia is ook niet mijn ding. Maar ook al zou dat wel het geval zijn, dan nog zou het niet verkeerd zijn, het zijn immers Hollanders die de resultaten bijhouden. En zoals we allemaal weten zijn Hollanders de geleerdste en de slimste mensen op aarde. Dus hoe kán jij nou tegen je eigen intellectuelen ingaan beste Sonnyboy? Hm, tegenstrijdig hoor…

  @Potver3, ik snap je ook niet hoor, redactie heeft al bevestigd dat jij geen Mano bent, ik heb mijn best gedaan om ze te bewegen jou vrij te pleiten van de beschuldiging dat jij mijn alter ego bent/zou zijn. Je had jou belager Willem niet van repliek hoeven dienen. Merk je dan zelf dan niet dat Willem, eh, ome Willem, (Willempie voor ingewijden) iemand is die vreselijk gepest is in z’n jeugd? Een ouwe man die door nietsontziende woede wordt beheerst moet je rustig z’n gang laten gaan, dus niet van repliek dienen..Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

  Wist je dat ome Willem een oude bekende is van Mano? Zo’n 7 maanden geleden barstte hij ook al uit z’n bejaarde vel vanwege een door Sonny uitgelokte dispuut, ruzie of hoe je het ook wilt benoemen. Toen werd ik als het ware gedwongen beiden, zowel Sonny als ome Willem, te kakken te zetten, wat ik dan ook met duivels plezier gedaan heb. hihihihi 😆

  Sonny was namelijk vergeten dat hij enkele reacties eerder Willem beledigd had. Nadat Willempie mij onder handen dacht te hebben genomen, heb ik heel sluw Sonny tegen hem opgezet. Sonny reageerde nogal denigrerend op Willempie, maar was die reactie vergeten, dat krijg je n.l wanneer je een bepaalde leeftijd bereikt. Vandaar ik ze beiden te kakken heb kunnen zetten.

  Ome Willem was ziedend van woede… je moet weten dat ome Willem zichzelf als professioneel en intellectueel beschouwt en zich ook als zodanig presenteert. Ome Willen dacht mij ongevraagd een soort van IQ test af te kunnen nemen, die gek dacht met een sukkel, zoals hijzelf wel is, te maken te hebben. Maar hij kwam helaas van een koude kakmis thuis.. Ik lachen, mijn vriendin lachen.

  Goh, wat ben ik dol op het forum van k.k.Curaçao, i luv it…
  Ik heb toen ook plechtig beloofd dat ik ome Willem t.z.t. heus wel de kans zal geven om mij de grond in te boren, maar dat gaat nu expres niet meer door. Voor straf! hihihihi 😆

  O ja, voor ik het vergeet, dit is Ome Willem;

  http://neon.pictura-hosting.nl/sfa/sfa_mrx_bld/thumbs/500×500/upload/upload_695/SFA002012064.jpg

 9. Sonny van iets dat rond is proberen iets dat vierkant is maken heb je zeker geleerd via intelen en nog eens intelen. Of is het je door de genen van de voorouders’ingefluisterd’?

 10. Bartje, dit is een typische vraag voor potver3. Hij heeft een bijzondere kennis – naar het blijkt – van Wikipedia. Wellicht dat hij tevens de vraag kan beantwoorden waarom de voorkant van een kubus, tevens de achterkant, onderkant, zijkant en bovenkant kan zijn.

  De kennis (Wikipedia) van potver3 zal hopelijk uitkomst brengen, of de verbluffende Winkler Prins resultaten van Mano.

 11. Hier op Curacao hebben heel veel van die mennotjes rondlopen. Ze komen het eiland in. Ze klagen over onze manier van leven, maar blijven hier wel wonen.

 12. Willem begint steeds meer op een verwend kind te lijken dat begint te schreeuwen en met dingen gaat gooien omdat hij zijn zin niet krijgt.

 13. Zo….dat was dat….maar even iets anders: wat betekent nou Oost en West als de wereld rond is??? 🙂

 14. Lastig hé, potver3, dat je zó door de mand valt. Je gevoel voor eigenwaarde daalt dan sterk. Hopelijk ga je je niet afreageren op je huisgenoten. Volgens Wikipedia komt dit namelijk veel voor. Kijk zelf maar even bij agressie???

 15. Lastig hé, potver3, dat je zó door de mand valt. Je gevoel voor eigenwaarde daalt dan sterk. Hopelijk ga je je niet afreageren op je huisgenoten. Volgens Wikipedia komt dit namelijk veel voor. Kijk zelf maar even bij agressie???

 16. @Willem de stamgast inteeltreaguurder,
  Eerst LTS, “Laugh To Self” – fase voor LOL. Nu BLO, “Bacon Lettuce and Onion”. Het wordt steeds smakelijker. Ga zo door.

 17. @potver3
  Het ontgaat je kennelijk dat Wikipedia voor iedereen toegankelijk is. Wat jij doet is het mixen van Wikipedia gegevens in de meest idiote combinaties.. Die gegevens breng je naar voren als zijnde jouw kunde en kennis. Welaan jouw kunde en kennis is zeer beperkt. Jouw pseudo-wijsheid slaat als een tang op een varken. Dat kan ook niet anders, gelet op je eigen beperkte kennis en opleidingsniveau.

  Nogmaals, je komt hier op dit forum over als een gemankeerde B.L.O. leerling. In de kroeg word je uitgelachen met je kromme redeneringen. Probeer dus niet de “geleerde” uit te hangen. Beperk je tot je eigen niveau als bouwvakker. (je scheldkanonnades hier op dit forum geven je afkomst aan)

 18. @potver3
  Het ontgaat je kennelijk dat Wikipedia voor iedereen toegankelijk is. Wat jij doet is het mixen van Wikipedia gegevens in de meest idiote combinaties.. Die gegevens breng je naar voren als zijnde jouw kunde en kennis. Welaan jouw kunde en kennis is zeer beperkt. Jouw pseudo-wijsheid slaat als een tang op een varken. Dat kan ook niet anders, gelet op je eigen beperkte kennis en opleidingsniveau.

  Nogmaals, je komt hier op dit forum over als een gemankeerde B.L.O. leerling. In de kroeg word je uitgelachen met je kromme redeneringen. Probeer dus niet de “geleerde” uit te hangen. Beperk je tot je eigen niveau als bouwvakker. (je scheldkanonnades hier op dit forum geven je afkomst aan)

 19. @Willem de stamgast inteeltreaguurder,
  Ooit voor één tel nagedacht hoe Wikipedia tot stand komt?
  In tegenstelling tot uit de nek kletsen, wat jij doet, is de classificatie gebasseerd op methodiek en ordening. Daarom, “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck”

 20. Acht wat erg. Mano c.q. Potver3 zijn op hun zere zieltjes getrapt. Ze schromen niet om anderen te classificeren als nazi of soortgelijke aanduidingen. Maar oh-whee als je hun pseudo-geleerde Wikipedia kennis ontleedt en hun knip en plak commentaren op L.T.S.-niveau aantoont. Dan… ja dan worden het huilebalken die klagen dat ze gepest worden.

  Zielige figuren!

 21. Bedankt redactie.

 22. Redactie

  Tja Mano wat moeten we hierop zeggen, wij zien meer en weten de mensen uit elkaar te houden. Maar Mano met Potver3 te vergelijken is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Meer hoeven we niet te zeggen.

 23. @Sonnyboy, je weet verdomd goed dat Potver3 geen Mano is. Jullie willen Potver3 wegpesten omdat hij jullie flink van katoen geeft, en dat kunnen jullie niet verdragen. Bovendien zijn juist degenen die over een alter ego zitten te zeiken diegenen die gewend zijn onder verschillende pseudoniemen hun zeikdrollen hier te deponeren.

  Ik vind het toch jammer dat redactie weigert Potver3 te ontlasten van deze pesterij. Persoonlijk maakt het mij echt geen moer uit, maar ik kan me voorstellen dat het voor Potver3 toch wel vervelend is om met Mano vergeleken te worden.

  Redactie, kom op, jullie weten best wel dat ik van niemand de alter ego ben! Niemand wil met mij vergeleken worden. Het kost niets om een eind aan deze pesterij te maken, ontlast Potver3 a.u.b.

 24. Haha, typische reactie op niveau L.T.S. van een gepensioneerde opperman uit de bouw.

 25. Ach Willem, onze stamgast inteeltreaguurder. Natuurlijk moet jij ook, zoals gebruikelijk, jouw nergensopslaande, kromme, inhoudsloze zeer partijdige reactie/mening ventileren. En zoals wij ook inmiddels gewend zijn, zonder enig bewijs. Als een ander jullie, blaaskaken, niet welgevallig is dan volgen de beledigingen of verdachtmakingen. Laatste komplotspinsel is Potver3 = Mano. Van mij mag de redactie hierover uitsluitsel geven (zonder in detail te treden). Want iedere gezond forum moet er een gezond tegengeluid mogelijk zijn, anders blijft het inteelt!

  Ik begrijp Sonny’s voorkeur, maar het is niet politiek correct om op de KKC fora alleen de ‘inteelt opinie’ (Willem, Sonny, ….) te plaatsen.

  Tja

 26. @sonny
  Ach, die potverdrie met zijn trolnaam Mano is een gefrustreerde Curaçaoënaar met een Mavo-2 opleiding.

  Via Wikipedia schraapt hij informatie bijeen, waarvan hij de betekenis en strekking echter zelf niet begrijpt.

  Laat hem lekker de gemankeerde geleerde uithangen. Hier probeert hij iets te zijn. In de kroeg lachen ze hem uit met zijn potsierlijke commentaren, de sukkelaar.

 27. @Sonny
  “Een antwoord vol fouten en tegenstellingen.” Enige onderbouwing graag. Ook m.b.t. “betoog over de hartspecialisten op Curaçao”.

  Als je je voortplant geef je natuurlijk genen door. Dat is overduidelijk (als het de moeite waard was zou ik jou haarfijn uitleggen hoe dat werkt). Echter jou ponentie dat je via de genen ook herinneringen (geheugen) doorgeeft is een reeds lang verworpen, door gebrek aan bewijs en inmiddels vervangen door meer steekhoudende theorieen, hersenspinsel. Maar jij mag natuurlijk geloven waar je in gelooft, ook al is het op niets gebasseerd en verspreid om fascistische, rasistische doeleinden te bewerkstelligen. Het is inmiddels wel duidelijk van je schrijven en volharding uit welke bron jou hersenspinsels vorm krijgen.

  Nogmaals: “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck”
  Tja

 28. Potver3 je hebt denk ik ongeveer geheel Wikipedia afgestroopt en met knippen en plakken een stuntelig antwoord geformuleerd. Een antwoord vol fouten en tegenstellingen. Als je een betere opleiding zou hebben genoten, zou je de ridiculiteit zelf inzien en schamen voor je gefreubel.
  Je zakt dus door de mand. Net zoals indertijd met je betoog over de hartspecialisten op Curaçao.

  Chapeau, maar de criminelen op Curaçao blijven zich voortplanten en hun genen doorgeven aan hun nageslacht. Daar verander jij niets aan, ondanks je zoektocht op Wikipedia.

 29. Dit is geschiedvervalsing Se, al heb je gelijk dat Curacao een ongelooflijk Santa baseball en voetbal talenten heeft opgeleverd.

  Waarvan dan wel weer velen op het criminele pad zijn geraakt zoals Andrew Jones (openbare dronkenschap, bezoek aan hoerententen, meervoudig mishandeling van zijn vrouw). Desalniettemin noemt Curacao, waar integriteit in het woordenboek niet voorkomt, een straat en stadion naar hem.

 30. Ay dioseyaaa, hahaaa 🙂

 31. laat jou laffe gezicht eens zien

 32. Onze Menno ”kent alle Curacaoenaars…” Onze Menno denkt dat hij om een of andere bekrompen reden het recht heeft om de hele bevolking van Curaçao te beledigen. Menno, laat jou laffe gezicht een zien aan de Curacaoenaar, als je durft!

 33. @Menno 28 mei 2016 om 23:12 |,
  Ik snap niet dat knipselkrant dit soort teksten als die van Menno tolereert…

  Je kunt het ook zo bekijken Menno, de mooiste en sterkste slaven hield Curaçao voor zichzelf. Curaçao is langzamerhand dé leverancier geworden van honkballers aan de VS en voetballers aan Nederland.
  Hoe zou dat toch komen? Menno is een wannabe Nederlander.

 34. zie reactie boven

 35. @Sonny
  Als het het mixen van genen om specifieke raseigenschappen in mensen te kweken (a la de doberman) geen komplot-theorie is dan heeft u gelijk. U brengt het wel alsof u erin gelooft.

  Geen twijfel dat de genotype (genetische aanleg) van een individu en de invloed daarop van zijn omgeving het fenotype (uiterlijke kenmerken) bepaald. Echter dat genetisch materiaal ook herinneringen (genetisch geheugen) kan opslaan en deze herinneringen doorgegeeft aan de volgende generatie werd geopperd door de Franse bioloog Lamarck (1744-1829). Door gebrek aan bewijs is het idee van Lamarck in onbruik geraakt, Hiervoor in de plaats is nu de evolutietheorie (1859), die de evolutie verklaart door natuurlijke selectie.

  Onderzoek toont aan ras en/of sociaal-economische status onafhankelijk is van benigne prostaat hyperplasie (prostaat vergroting). Afro-Amerikaanse mannen verzwijgen vaak een eerdere diagnose (gedrag) . Daardoor komt een chirurgische ingreep, wat meestal gereserveerd voor ernstige prostaatvergroting, vaker bij Afro-Amerikaanse mannen voor (Tijdschrift voor Urologie (J Urol. 2008 Nov; 180(5): 2091–2096.)).

  Noem het framen, echter het is voor mij niet verwonderlijk dat uw ideëen van aangeleerd en vervolgens via de genen doorgeven aan het nageslacht, overeenkomen met de rechts-nationaal-socialist, Carl Gustav Jung. In de moderne psychologie wordt genetisch geheugen algemeen beschouwd als een vals concept. Geheugen is niet iets dat iemand standaard meekrijgt, het wordt gevormd o.a. door cultuur en cultuur betekent een bewuste toewijding aan historische gebeurtenissen (data). In boeken door Richard Noll, ‘The Aryan Christ: The Secret Life of Carl Jung’ en ‘The Jung Cult: Origins of a Charismatic Movement’ wordt de folkachtige en Arische geloofssysteem van carl Jung uitgelegd.

  PS: Met Mano heb ik niets van doen. Maar Mano heeft wel gelijk m.b.t. jou sympathieen en rassenleer (Gezegde in termen van genen en dieren dat jij kan bevatten: “If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck”).

 36. Hoi Menno de kiskissie, ik had al een vaag vermoeden dat je een domme jaloerse Surinamer bent die op Curaçao is komen bedelen anders zou je van ellende in het oerwoud van Suriname zijn omgekomen. Duidelijk is wel dat je geen moer van je eigen geschiedenis kent Menno de Surinamer! Je hoeft je niet meer voor te doen als Hollander of Makamba, want dat ben jij echt niet. Je bent door de mand gevallen. Wat je allemaal over Antillianen schrijft komt letterlijk precies overeen met datgene wat door jouw landgenoten op hun fora over Antillianen wordt geschreven, en dat letterlijk! Surinaamse domoor. Je zou wensen Makamba te zijn, ik wed dat je op een Surinaamse brulaap lijkt, net zoals Omayra L.

 37. Ik geloof meer in de theorie dat Curacao een doorvoerhaven van slaven was waar de onverkoopbare slaven gedumpt werden.

  En dat waren de luie, criminele, geestelijk gestoorde en lichamelijk gehandicapte slaven.

  Die hebben zich vervolgens generatie op generatie voortgeplant waarbij ze bovenstaande eigenschappen goed hebben weten te behouden.

  En daarom hebben we nu dus een volk waar je niets mee kunt beginnen, zonder enige toekomst.

 38. caribbeancynic

  Ik denk wel dat Sonny gelijk heeft.

 39. Redactie

  @Sonny: zoals je weet hechten wij aan de privacy, dus ook in dit geval. Helaas kunnen wij daar dus geen antwoord op geven, zullen wij derhalve ook nooit doen.

 40. Had je écht niets anders te melden Sonnyboy? 😆

 41. In kan me niet aan de indruk onttrekken dat Potver3 zijn alter ego Mano is.
  Wellicht dat de redactie van KKC enige opheldering kan geven.

 42. Sonny, dat je een fervent aanhanger bent van de door de N*zi’s in praktijk gebrachte rassenleer, zowel in Duitsland en Nederland, bevreemd mij geenszins. Vandaar de H*locaust…Misschien dat je ‘t nog niet wist, maar de ‘Curaçaoënaar’ is niet per definitie zwart, de zwarte Curaçaoënaar vormt idd wel de meerderheid van de bevolking..

  Even Jip en Janneke erbij halen.. De eerste Curaçaoënaars waren Indianen, toen kwamen de Spanjaarden, sommigen bevruchtten een Indiaanse vrouw, wat zeg ik? Sommigen, neen, allemaal vergrepen zich met of zonder toestemming aan de vrouwelijke Indiaanse Curaçaoënaars. behalve de homo’s onder hen.. Hetzelfde overkwam ook de iets later op het eiland aangekomen zwarte slavinnen. Dat deden de Nederlandse slavenhouders overigens ook, zich vergrijpen aan hun slavinnen.

  Natuurlijk werden er ook een aantal kinderen geboren, die zich op hun beurt weer vermengden met een aantal afstammelingen van Afrikaanse slaven die op hun beurt weer mengden met Europeanen of met criollo’s van het Venezolaans-Colombiaanse vasteland, dat is dus het type dat we maar ‘de gemengden’ zullen noemen. Manuel Piar is een goed voorbeeld van hetgeen ik beschrijf….

  Overigens heeft hetzelfde proces van kruisbestuiving zich ook afgespeeld in of op de rest van de Caribische eilanden en de kustgebieden van latino-Amerika, kortom, overal waar er slavengemeenschappen ontstonden was er sprake van kruisbestuiving.

  De “huidige” Curaçaose zwarte is veelal een mengsel van zwarten uit verschillende Caribische eilanden, Engelse eilanden, Spaanse eilanden en er zijn tegenwoordig ook heel wat zwarte Haitianen bijgekomen. Ook weer allemaal afstammelingen van Afrikaanse slaven. Sinds Shell haar poorten opende op Curaçao is er sprake geweest van kruisbestuiving onder de zwarten, bruinen etc. Er bestaat niet zoiets als een Curaçaos of Antilliaans ras. Ik betwijfel zelfs ten zeerste óf er inderdaad ‘mensenrassen’ bestaan.

  Toen Prof.dr. Barnard begin ’60 vorige eeuw ( Kaapstad, Z.-Afrika) als eerste hartchirurg een nieuw hart in een blanke hartpatiënt plantte, maakte hij zich ook niet druk dat om een hart van een zwarte Zuidafrikaan ging.

  M.a.w., ik geloof niet in mensenrassen, naar mijn weten is er nog geen mens ontdekt die van binnen anders is ingericht dan de rest van de mensen op deze wereld. Waar ik wél in geloof is wat men beschrijft als ‘Volksaard, de mentaliteit van een volk of een bevolking’. En natuurlijk Volkeren die veel eerder dan andere volkeren een vrij hoog beschavingspeil bereikten. Ik geloof overigens dat volksaard/volksmentaliteit net zo dynamisch is als cultuur en tradities, die kunnen veranderen naar gelang de geschiedenis van het land.

  http://www.testresearch.nl/werk/racderksen.html

 43. @potver3
  Ik heb geen last van “complot- denken of theorieën”
  Hoe u ook wendt of keert, er zijn gewoon “rasverschillen” die doormiddel van genen worden doorgegeven.

  En ja, alles is aangeleerd gedrag. Dat alles wordt weer via de genen aan de volgende generatie doorgegeven.

  Iedere arts in de VS kent de biologische verschillen tussen de rassen. Prostaatproblemen bij de afro-Amerikaan is een typisch voorbeeld.

  Het punt is dat in de politiek correcte wereld, wel de positieve rasverschillen mogen worden besproken, maar de negatieve rasverschillen niet. Het resultaat is vaak dat in discussies, mensen “gelabeld” worden als rascist. Verdere discussie wordt dan op die manier de mond gesnoerd. Net zoals u mij nu probeert te labelen als: “complot denker”. Enige onderbouwing van uw mening dat ik in complot-theorieën zou denken of geloven, geeft u niet. Nee u labelt, framen noemen ze dat.

  Ik kan het niet onderbouwen, maar ik denk dat het framen en labelen in uw genen zit, of wellicht aangeleerd en dan bestaat de kans dat u het framen – via uw genen – doorgeeft aan uw nageslacht.

 44. @Sonny,
  Onzin m.b.t. politiek correct. Maar jij bent vrij om te geloven in komplot theorien. Hier is er nog één: In “The Boys from Brazil”, over clonen door ex-N*zis in Paraguay, wordt ook een link gelegd met NL. Dus waarom niet op Curacao?

  De meeste mensen, die verder niets weten van de Antillen of het Caribisch gebied, weten op z’n minst dat er een grote diversiteit is. Alle eilanden zijn verschillend. Kijk maar naar de zes eilanden die de Nederlandse Antillen vormden. Hoe zou die diversiteit er toch komen?

  Fokken om bepaalde kenmerken te versterken bereik je door inteelt (vandaar het belang van de stamboom). Onze wetenschappelijke kennis over hoe de mens genetisch in elkaar zit en functioneert komt van mensen met een genetische afwijking (ziekte, misvorming enz.). In sommige bevolkingsgroepen zijn genetische afwijkingen meer prominent. Een eiland als Japan heeft zich 500 jaar van de rest van de wereld afgeloten (nog één voor je komplot. Japan bedreef in die periode enkel handel met NL!!). Curacao heeft zich nooit afgesloten van (de rest) van de wereld. Cultuur zoals zang en dans is aangeleerd. Prostaatvergroting en/of kanker kan het gevolg zijn van gedrag (ook gedrag is aangeleerd).

 45. Over genen gesproken. Praat eens met een kynolooog. Hij kan u haarfijn uitleggen waarom:

  Herdershonden goede wakers voor de kudde zijn;
  jachthonden goed zijn om wild op te sporen;
  hazewindhonden goed hunnen hardlopen;
  pitbulls (bijna)altijd vals zijn;
  labradors uitstekend kunnen zwemmen en poedels erg geschikt zijn om kunstjes aan te leren.

  Het antwoord van de kynolooog zal zijn:
  “Het zit in de genen”

  Fokkers weten met het mixen van genen, specifieke raseigenschappen te kweken. De doberman is hiervan een goed voorbeeld.

  Maar… kennelijk gaat dit met mensenrassen niet op. Die zijn allemaal hetzelfde. Alhoewel op feestjes in Curaçao zie je dat de makambas houterig dansen. De soepel dansende Curaçaoënaar weet wel waarom: “zijn Afrikaanse afkomst heeft hem – de Curaçaoënaar – de genen meegegeven van dans en ritme. Dat hij ook genen meegekregen heeft die hem eerder prostaatproblemen zal bezorgen dan de makamba weet iedere uroloog.

  Maar… over andere genen: daar mag niets over gezegd worden. Dat is niet politiek correct.

  Tja

 46. In de genen of in in sociaal-economische factoren? In ieder geval betwijfeld ik ten zeerste dat jou discriminerende fenotype louter een gevolg is van genetische factoren.

 47. En boosaardigheid, lafheid en achterbaksheid zit Menno in de genen. Bovendien ben je een masochist van de eerste orde. Neem een voorbeeld aan Mano, als ik een hele bevolking beschuldig van criminaliteit en luiheid, zorg ik dat ik nooit meer naar de plek reis waar die bevolking verblijft.. Maar Menno daarentegen keert steeds weer terug naar de plek(Curaçao) waar dat volk woont. Als dat geen masochisme is, ben ik een garnaal.. 😆

 48. Criminaliteit zit de Curacauenaar in de genen.

  Ik het nog nooit zo een lui crimineel volk meegemaakt en ik reis veel.

 49. Mano heeft volslagen gelijk. Veel van de “uitgeweken” makambas hebben hun geld op “snelle wijze” verdiend.

 50. Afgelopen tijd is de laatste Nederlandse gevangen ontslagen/overgeplaatst, althans niet meer in Centro di nog wat, gewoon Bon Futuro, Of hij weggesluisd of gestolen of opgegeten is doet er niet toe. Er zit er in ieder geval geen meer.

 51. Weet je wel zeker dat je ‘t niet over jezelf hebt? Ik heb helemaal niets wat op racisme lijkt geschreven. Als ik op dit forum echt moet gaan letten op racisme gelijkende quotes ben ik morgen nog niet klaar.

 52. p.s. zonder dat je het zelf beseft…

 53. ach mano….je bent altijd zo een verschrikkelijke racist…

 54. NUL??? Ben jij daar wel heeel zeker van? Naar mijn weten moeten er minstens 3 voor moord zitten. A. bijvoorbeeld is tot 24 jaar veroordeeld wegens moord op z’n Curaçaose vrouw, met maar liefst 35 messteken heeft hij haar van het leven beroofd. Het is niet uitgesloten dat hij in hoger beroep wordt vrijgesproken door de NL rechters. Het is geen publiek geheim dat menig Hollandse boef zich op Curaçao heeft gevestigd, zo niet verhuren zij hun villa’s aan niet criminele Hollanders… ze zijn bekend. Zij leven op grote voet van geld verdient in Nederland met de handel in XTC. Als de politie haar werk naar behoren had gedaan zouden er nu minstens 15 Makamba criminelen in het cachot moeten zitten. maar op één of andere mystieke wijze ontspringen zij allemaal de dans, al dan niet geholpen en/óf getipt door corrupte Nederlandse politie-informanten of justitiemedewerkers.

  Daar komt nog bij kijken dat Nederlandse criminelen niet in de Cur. gevangenis mogen vanwege de zgn. slecht situatie v.d. mensenrechten. Tussen al die boze negergevangenen overleven ze misschien niet, is de gangbare smoes..Zo zijn in de loop der jaren heel wat Nederlandse daders naar Nederland ontkomen. Boze tongen beweren dat Nederlandse criminelen wegkomen met behulp van corrupte Nederlandse ambtenaren en corrupte Curacaose justitiemedewerkers..

 55. En van die 15% nog een 0 (NUL) % Nederlanders

 56. helaas wil men dit soort info niet weten.
  we spelen graag struisvogel politiek.
  inderdaad dushi hende….
  allemaal nette mensen…
  het percentage ydk in NLse gevangenissen weet ik niet, maar wel dat ze ver over vertegenwoordigt zijn.

 57. joep meloen

  Ook in nederlandse gevangenissen zijn de ydk goed vertegenwoordigd. Kunnen dus spreken over een structureel probleem. Maar ja, dat horen we niet graag, want we zijn dushi hende, niet waar ?

 58. De regering doet er alles aan om juist makambas tegen te houden terwijl zij juist niet bezig zijn met inbreken etc etc.
  In NL zal er in de gevangenis ook geen ydk zitten denk ik!

 59. ze zijn goed bezig geen 80-20%regeling maar zelf een 85-15 % regeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *