PFM | 12 jaar geëist tegen ‘Gamba’ in verband met moord Conception

Keith 'Gamba' Godwin nu ook verdacht van goudroof in 2012

Magnus verdachte Keith ‘Gamba’ Godwin nu ook verdacht van goudroof in 2012

Het Openbaar Ministerie heeft 12 jaar cel geëist tegen Keith Alden Kemba Godwin alias Gamba. Dit wegens betrokkenheid bij de moord op Raikel Conception. Conception werd op 27 januari 2013 in een boot genaamd ‘No Limit’ bij Caracasbaai gevonden en was het eerste moordslachtoffer van dat jaar. Gamba zou de moord samen met Elvis Kuwas hebben gepleegd, die inmiddels mede voor deze moord is veroordeeld. 

Kuwas zou de schutter zijn geweest – net als bij de moord op Helmin Wiels -, Gamba was de chauffeur die het vuurwapen ook leverde. Voor de klus zouden Kuwas en Gamba samen 75.000 gulden hebben gekregen, naar verluidt van Luigi ‘Pretu’ Florentina, die op 6 september 2013 zelfmoord pleegde in zijn cel in Barber.

Gamba werd juni vorig jaar in de Verenigde Staten aangehouden en werd in pas in april van dit jaar uitgeleverd aan Curaçao.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag ook aangekondigd een onderzoek te openen naar mogelijke betrokkenheid van Gamba bij de goudroof op 30 november 2012 uit het schip ‘Summerbliss’ in de haven in Punda. Er werden toen 70 goudstaven gestolen. Twee personen zouden de namen van vier mogelijke daders hebben genoemd, waaronder die van Gamba.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | 12 jaar geëist tegen ‘Gamba’ in verband met moord Conception

  1. 70 goudstaven; kun je een hoop gouwe tandjes van maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *