AD | Leeflang ‘Peterson boekje te buiten’

Omayra Leeflang

Omayra Leeflang

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang is het eens met de aanklacht van het Openbaar Ministerie (OM) tegen advocaat Chester Peterson. Hij verdedigt George Jamaloodin, verdachte in de zaak over intellectuele moordenaar(s) op Helmin Wiels.

,,Na de staatkundige ontmanteling op 10 oktober 2010 is er sprake van een moraal verval. Waarin de normen en waarden, regels en wetten aan de laars gelapt worden. Een advocaat is verplicht tot geheimhouding in een zaak van cliënten, ook waar het gaat om informatie over personen die niet zijn cliënt zijn. Nog erger is het als een advocaat zijn boekje te buiten gaat terwijl de cliënt en daarmee ook zijn advocaat een zwijgplicht is opgelegd”, aldus Leeflang.

Zij vindt het ook kwalijk dat Peterson informatie naar buiten heeft gebracht in de pers, omdat de lezer niet kan oordelen over het hele verband van de zaak en eigen conclusies trekt.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Een Reactie op “AD | Leeflang ‘Peterson boekje te buiten’

  1. Abraham Mossel

    Dat wisten wij al hoor, kom eens met wat meer intressante verhalen die de zaak zouden kunnen bevorderen, in die zin van meer aanhoudingen. U die alles weet van wat erop Curacrim gebeurd moet toch over meer info beschikken?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *