Persbericht politie: Grootschalige opsporing zaak wijlen Hr. Wiels

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao
polis

Persbericht politie: Grootschalige opsporing zaak wijlen Hr. Wiels

Zoals reeds aangegeven tijdens de persconferentie van 5 mei jl., haalt het Korps Politie Curaçao en Justitie alles uit de kast om de moord op parlementslid Helmin Wiels op te lossen. Daartoe wordt gebruik gemaakt van structuren die ook internationaal tot ‘ best practice’ in de opsporingspraktijk behoren.
Zo is er een Team Grootschalig Opsporing (TGO) opgezet, waarin rechercheurs van de lokale politie en van het Recherche Samenwerkingsteam zeer nauw en effectief samenwerken. Deze rechercheurs staan onder leiding van een teamleider van het Korps Politie Curaçao en een Officier van Justitie.
Deze Officier van Justitie wordt weer bijgestaan door twee collegas voor forensische expertise en informatie voorziening.
Het TGO wordt op zijn beurt aangestuurd door een stuurgroep bestaande uit de Hoofd Officier van Justitie, de Korpschef van het Korps Politie Curaçao en de Teamchef Recherche Samenwerkingsteam.
Naast dit geheel, is er een zogenoemd “Tegenspraak Team” opgezet bestaande uit een Officier van Justitie en twee (2) ervaren rechercheurs.
Doel van dit team is het kritisch volgen en toetsen van de opsporingsmethoden en – technieken om ‘groepsdenken’ en ‘tunnelvisie’ te voorkomen.
Verder wordt vanuit de zijde van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ook ondersteuning geboden, onder andere bij het verrichten van de obductie (sectie).
De twee(2) op dinsdag 7 mei jl. aangehouden verdachten respectievelijk V.S.M., 27 jaar en H.D.M., 19 jaar, beide geboren op Curaçao zullen op vrijdag 10 mei aanstaande geleid worden voor de Rechter-commissaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *